Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí."— Transkript prezentace:

1 Střední škola automobilní Jihlava

2 SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí Střední škola řemesel Třebíč Vyšší odborná škola, Střední zemědělská a technická škola Bystřice nad Pernštejnem Česká zemědělská akademie Humpolec Střední škola Kamenice nad Lipou

3 Vícebodové vstřikování Na učebně promítáme prezentaci vícebodového vstřikování. Úvodní obrázek – přehled komponentů vstřikování - vytisknu ve formátu A5 a každý žák si jej nalepí do sešitu. Jednotlivé komponenty pojmenujeme, vysvětlíme, proč jsou na motoru namontovány a jakou plní funkci z hlediska přípravy směsi a činnosti motoru. Žáci získají přehled o tom, z jakých dílů a komponentů je vstřikovací soustava složena.

4

5 Vícebodové vstřikování praktické měření Následuje praktické měření. Nejdříve si jednotlivé komponenty vstřikovací soustavy ukážeme na skutečném vozidle. Žáci získají přehled o jejich umístění. Potom provádíme měření jednotlivých snímačů,následně si najdeme v databázi Esitronic vzorové hodnoty, žáci si vše zapíší do sešitu včetně postupu měření. Následuje kontrola pomocí paralelní diagnostiky, najdeme postup a způsob připojení, předepsané hodnoty, žáci si opět vše zapíší do sešitu, pak si prostudujeme schéma elektrického zapojení a provedeme měření pomocí osciloskopu. Výsledný oscilogram vytisknu a žáci si jej opět nalepí do sešitu.

6 Vícebodové vstřikování Tímto způsobem provedeme kontrolu nejdůležitějších součástek. Žáci se učí pracovat s technickou dokumentací- databází. Pokud je rozdíl mezi předepsanými a skutečnými hodnotami,je nutno provést kontrolu a měření pomocí paralelní diagnostiky – osciloskopem, multimetrem, tlakovou sondou, určíme tak skutečnou příčinu špatné funkce součástky.

7 Část ŠVP Autotronik třetí ročník Úvod OBP, PO, hygiena práce Stavba základních elektronických podsestav a diagnostika napáječe, zesilovače, integrované obvody, autorádia, centrální zamykání, klimatizace, diagnostika zážehových motorů, vstřikování, příprava směsi. provádí a vyhodnocuje diagnostická měření a stanoví příčiny vzniku závad, stanovuje technický stav vozidel s využitím měřidel, měřicích přístrojů a diagnostických prostředků a zařízení, identifikuje závady a jejich příčiny u jednotlivých agregátů a prvků, provádí a vyhodnocuje měření emisí zážehových i vznětových motorů.

8 Část ŠVP autotronik čtvrtý ročník Měření elektrických veličin osciloskop při diagnostice měření na točivých strojích (alternátor, dynamo, motor), měření charakteristik snímačů, měření VA charakteristik nelineárních součástek, měření na polovodičových součástkách, logické obvody, souborná práce. zná základní elektrické měřící přístroje, jejich rozdělení a vlastnosti, stanoví měřicí rozsah, citlivost, přesnost měření, měřicí metody a chyby měření, rozlišuje metody měření elektrického napětí, proudu, odporu, měří základní elektrické veličiny, pracuje s běžně používanými měřicími a kontrolními prostředky používanými k průběžné a konečné kontrole prováděné činnosti.

9 Kontrola: - tlak paliva 0,8 - 1,2 baru Velikost systémového tlaku paliva odpovídá: - výkonu palivového čerpadla, propustnosti filtrů a stavu regulátoru systémového tlaku Příprava směsi - Autotronik třetí ročník

10 Příprava směsi – praktické měření tlaku paliva

11 Opravy vznětových motorů - automechanik 3 ročník

12 Opravy vznětových motorů základní nastavení rozvodů Fabia

13 Návrh pokračování vzdělávaní pro pedagogy v praktické části Praktické ukázky diagnostiky na vozidlech se skutečnými závadami – mechanické i elektrické Praktická ukázka výměny brzdové kapaliny u ABS, ESP Diagnostika motorů s vstřik. systémem FSI – praktické zkušenosti s odstraňováním závad, širokopásmová lambdasonda atd. Diagnostika motoru systém PD – závady např. motor nejde nastartovat, škube, kontrola vstřiků apod. Kontrola funkce proměnného časování rozvodů Automatické převodovky - diagnostika závad, výměny olejů, atd. Metodika kontroly dvouhmotnostních setrvačníků pomocí přípravků. Nová vozidla a systémy vstřikování

14 Návrh pokračování vzdělávaní pro pedagogy v teoretické části Převodovky pro užitkové automobily a autobusy (Scania Irizar) Konstrukce motorů pro osobní automobily se vstřikováním paliva TSi Moderní diagnostiky firmy Bosch pro automobily konstruované po roce 2010 Představení nových modelů firmy Škoda Auto Parkovací asistenty používané automobilkou Škoda Auto Nové trendy v konstrukci spalovacích motorů splňujících euro 6


Stáhnout ppt "Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí."

Podobné prezentace


Reklamy Google