Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených."— Transkript prezentace:

1 PRORODINNÁ POLITIKA

2  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených funkcí.  Prorodinná politika je průřezovou politikou, která proniká do dalších oblastí občanského života – bydlení, školství, zdravotnictví, sociální péče, trh práce, infrastruktura atd.

3 Iniciační – iniciace prorodinných aktivit, společné aktivity Realizační – vytváření podmínek k poskytování služeb, pořádání akcí Propagační – propagace rodinné politiky Informativní – informování občanů o situaci a prorodinných opatřeních

4 KONCEPCE PRORODINNÉ POLITIKY Iniciátorkou prosazování prorodinné politiky je 1.náměstkyně primátorky Mgr. Hana Cermonová. Dokument byl schválen Zastupitelstvem města Děčín dne 25.09.2014. Strategický dokument s výhledem do roku 2018.

5 CÍLE A OPATŘENÍ KONCEPCE PRORODINNÉ POLITIKY Rodina a zaměstnání Rodina a bydlení Rodina a vzdělávání Rodina a sociální služby, aktivity, zdravotní péče Rodina a bezpečnost Rodina a volný čas, kultura a sport, místa přátelská rodině Institucionální zakotvení a finanční podpora prorodinné politiky města Komunikace s rodinami

6  Akční plán na rok 2015  Soutěž obec přátelská rodině

7 Cyklistika  Generel vnitroměstských cyklotras  Podpora cyklistiky ve městě  Propagace cyklistiky

8 WEBOVÝ PORTÁL: DĚČÍN PRO RODINY

9  Webový portál nabízí informace ve čtyřech základních sekcích: Školství a vzdělávání Sociální tématika Zdravotnictví Volný čas  Rodiny na portále najdou kompletní katalog školských zařízení, lékařských zařízení, plán akcí, seznam hřišť atd.  Vše podloženo mapovým podlakem.

10  Kamerový systém  Navýšení počtu zaměstnanců Městské policie  Asistent prevence kriminality a Romský mentor

11  Finanční podpora kultury a sportu  Akce určené seniorům  Každoroční kulturní akce  Portál www.vstupenkadecin.cz

12  Koncepce rozvoje podmínek vzdělávání  Vzdělávání a poradenství pro rodiče  Vzdělávání pro seniory

13  Spolupráce s městem Litoměřice  Prorodinné klima ve firmách ve spolupráci MM Děčín a OHK

14 MĚSTO PRO RODINY Projekt vznikl v rámci soutěže Obec přátelská rodině, kde město Děčín má možnost žádat o neinvestiční 100% dotaci v max. výši 275 tis. Kč.

15 PODPOROVANÉ AKTIVITY V rámci plnění strategie nastíněné v Koncepci prorodinné politiky v projektu „Město pro rodiny“ usilujeme o co nejširší podporu rodiny v celém jejím generačním spektru. Podporu chceme zacílit na tři základní skupiny: DĚTI, RODINA a SENIOŘI.

16 PODPORA PRO DĚTI Podpora Plavecké školy a interaktivního koutku pro děti Plavecká škola Plavání s miminky Dětský koutek

17 PODPORA PRO DĚTI Hry pro děti do knihovny Přespání v knihovně Denní aktivity Dny pro děti v knihovně

18 PODPORA PRO DĚTI Podpora aktivit na Zámku Děčín Pohádkové odpoledne Sázení krokusů Prohlídky pro děti Divadelní představení atd.

19 PODPORA RODINY Ateliér pro rodiče Pracovní stoly a lavice pro vytvoření prostoru pro rodiče a společné aktivity.

20 PODPORA RODINY Rozšíření infrastruktury přebalovacích koutů Umístění přebalovacího pultu do dvou budov Domu dětí a mládeže Děčín.

21 PODPORA RODINY Den plný her Kulturní akce 24.05.2015 Den plný zábavy pro děti a celou rodinu

22 PODPORA RODINY Podpora cyklistiky ve městě Stojany na kola napříč městem na strategických stanovištích Zdravý pohyb Bezpečné město

23 PODPORA SENIORŮ Podpora pravidelných aktivit města pro seniory Výlet pro seniory – zámek Konopiště Podpora integrace

24 PODPORA SENIORŮ Podpora klubové činnosti seniorů Kluby pro seniory: Zlatý podzim, Klub dobré pohody Hudební odpolední zábava Počítačový koutek Sedací kout

25 PODPORA SENIORŮ Týden (nejen) pro seniory Akce proběhne 5. – 11.11.2015 Aktivity cílené specificky na seniory (přednášky, divadelní představení atd. zajišťované spolupracujícími organizacemi ve městě) Zakončeno společenským odpolednem

26 KONEC PREZENTACE Loučí se s Vámi Mgr. Anna Zemanová, koordinátorka prorodinné politiky


Stáhnout ppt "PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených."

Podobné prezentace


Reklamy Google