Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SAMOSTATNÁ ODBORNÁ PRÁCE POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ. školní rok 2013/2014 Témata „Samostatné odborné práce“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SAMOSTATNÁ ODBORNÁ PRÁCE POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ. školní rok 2013/2014 Témata „Samostatné odborné práce“"— Transkript prezentace:

1 SAMOSTATNÁ ODBORNÁ PRÁCE POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ

2 školní rok 2013/2014 Témata „Samostatné odborné práce“

3 A) Gastronomické toulky po Česku 1. Toulky za vínem po Moravě 2. Jihočeský kapr 3. Pozvánka na horáckou kuchyni 4. Česko vaří s Polreichem 5. Grand restaurant festival Praha 6. Gurmánské léto 7. „Jídlo z blízka“ (místní speciality a lahůdky) 8.„Ochutnejte“ s námi Vysočinu (slavnostní oběd pro organizátory soutěže) 9.Zvěřinové hody

4 B)Spojujeme tradice a moderní trendy 10. Advent aneb jak si užít předvánoční pohodu 11. Svatý Martin 12. Svatý Valentýn 13. Velikonoce 14. Moravská zabíjačka 15. Masopust 16. Pozvání na hody 17. Slavíme příchod Nového roku 18. Císařské posvícení v Moravských Budějovicích 19. Jemnický Barchan – historická slavnost

5 C) Gastronomie napříč světem 20. Karneval v italských Benátkách 21. Oktoberfest v Mnichově 22. Řecká kuchyně – zdravá a chutná 23. Viva Méxiko! 24. Francie – kolébka vín a sýrů 25. Asie – gastronomie jiného kontinentu 26. Pozvání do kuchyně sousedů – Slovensko 27. Pozvání do kuchyně sousedů - Maďarsko 28. Pozvání do kuchyně sousedů - Rakousko

6 D) Ve zdravém těle, zdravý duch (olympiáda 2014) 29. Slavnostní setkání členů olympijského výboru 30. Slavnostní oběd pro držitele olympijských medailí 31. Čeští hokejisté (biatlonisté, sáňkaři …) slaví úspěchy 32. Slavnostní večer při příležitosti otevření Olympijského parku v Praze na Letné

7 TERMÍN ODEVZDÁNÍ 10. DUBNA 2014

8 OSNOVA SOP ÚVOD  zdůvodnění námětu  cíl práce TEXT ŘEŠENÍ  charakteristika vylosované příležitosti s ohledem na využití v gastronomii  objednávka akce, potvrzení objednávky  sestavení slavnostního menu  žádanka na inventář na výseč tabule pro 4 osoby

9 OSNOVA SOP  nákres tabule se zasedacím pořádkem, včetně rozmístění výzdoby  nákres prostření pro 1 osobu, včetně popisu  výběr jednoho pokrmu ze slavnostního menu, vypracování kalkulace, technologického postupu, popis úpravy pokrmu na talíři  popis hlavní suroviny vybraného pokrmu a jejího dalšího využití v praxi  servis hlavního chodu včetně nápoje  časový harmonogram akce  vyúčtování akce

10 OSNOVA SOP CIZOJAZYČNÁ ČÁST  překlad menu do zvoleného jazyka  stručný popis podávání pokrmů a nápojů v cizím jazyce ZÁVĚR  splnění cílů

11 FORMÁLNÍ ÚPRAVA SOP  titulní list obsahuje označení „Samostatná odborná práce“, vylosované téma, přesný název zpracovaného tématu, název školy, obor vzdělání, třída, školní rok, jméno a příjmení žáka  za titulním listem následuje obsah (názvy kapitol, stránkování)  za obsahem následuje prohlášení  strany začínáme číslovat od 4.  celkový rozsah práce je minimálně 10 stran formátu A4, písmo Arial, velikost 12, řádkování 1,5  text zpracovat na PC, doplnit obrázky a nákresy  součástí musí být seznam použitých zdrojů informací, uvedený na konci práce (literatura, normy, internetové zdroje)

12 POKYNY PRO ŽÁKA  zpracování SOP je nezbytným předpokladem k úspěšnému absolvování praktické závěrečné zkoušky  vylosované téma můžete ještě konkretizovat, zúžit na oblast vlastního zájmu OSNOVA SOP Úvod uveďte, proč jste se zaměřil/a na konkrétní téma jaké jsou hlavní cíle vaší práce

13 POKYNY PRO ŽÁKA 1. ŘEŠENÍ 1.1 charakteristika vylosované příležitosti s ohledem na využití v gastronomii 1.2 objednávka akce 1.3 potvrzení objednávky včetně návrhu menu 1.4 žádanka na inventář pro 4 osoby 1.5 nákres tabule se zasedacím pořádkem, rozmístění výzdoby 1.6 nákres prostření pro 1 osobu, včetně popisu

14 POKYNY PRO ŽÁKA 1.7 charakteristika podávaných pokrmů a nápojů 1.8 hlavní chod – vypracování technologického postupu, kalkulace, popis úpravy na talíři 1.8 servis podávaných pokrmů a nápojů 1.9 vyúčtování akce 2. CIZOJAZYČNÁ ČÁST 2.1 překlad menu do zvoleného jazyka 2.2 stručná charakteristika podávaných pokrmů a nápojů v rozsahu 1 strany

15 POKYNY PRO ŽÁKA ZÁVĚR splnění cílů TERMÍN ODEVZDÁNÍ: 10. DUBNA 2014  v kroužkové vazbě  vyhotovení ve dvou stejnopisech  slavnostní menu v konečné úpravě (1 x přiložit)

16 PREZENTACE SOP V RÁMCI PZZ PRAKTICKÝ ÚKOL ZE SOP  připravíte jeden teplý pokrm ze SOP nejméně ve třech porcích  dodržujte popsaný technologický postup a BOZP  pokrm vhodně upravte na talíři  předveďte jeho servis  sestavte výseč slavnostní tabule pro 4 osoby

17 PREZENTACE SOP V RÁMCI PZZ OBHAJOBA SOP  představte svoji samostatnou práci – téma, cíl  objasněte postup při zpracování a použití zdrojů  zdůvodněte výběr pokrmů do menu a postup při přípravě slavnostní tabule  popište postup při přípravě zvoleného výrobku  uveďte, jaký přínos pro vás práce měla a zda jste splnil/a cíl

18 PREZENATCE SOP V RÁMCI PZZ KOMUNIKACE V CIZÍM JAZYCE  jak se jmenujete, jaký studujete obor  jaké téma jste zpracovali  charakterizujte připravenou tabuli a zvolený pokrm v cizím jazyce  zodpovězte položené otázky komisi

19 NEODEVZDÁNÍ SOP  termín odevzdání lze posunout jen ze závažných důvodů rozhodnutím ředitele školy  žák nebude hodnocen za příslušnou část PZZ související se zpracováním, prezentacím a obhajobou SOP

20 MANŽELŮ NOVÁKOVÝCH ZLATÁ SVATBA

21 Úvodní strana okraje: (v cm) nahoře 2,5 dole 2,5 vlevo 3,5 vpravo 2,5 písmo: Arial 16 – 20 – 16 umístění: střed – střed - vlevo Střední škola řemesel a služeb Tovačovského sady 79 Moravské Budějovice SAMOSTATNÁ ODBORNÁ PRÁCE TÉMA: „DOPLŇTE VYLOSOVANÉ TÉMA“ NÁZEV SLAVNOSTNÍ HOSTINY Obor vzdělání:65-51-H/01 KUCHAŘ – ČÍŠNÍK Školní rok:2013/2014 Třída:KČ 3 Autor práce:Jana NOVÁKOVÁ

22 MILÍ STUDENTI, PŘEJI MNOHO TRPĚLIVOSTI, VYTRVALOSTI, KREATIVITY A POZITIVNÍHO PŘÍSTUPU PŘI PLNĚNÍ ÚKOLU.


Stáhnout ppt "SAMOSTATNÁ ODBORNÁ PRÁCE POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ. školní rok 2013/2014 Témata „Samostatné odborné práce“"

Podobné prezentace


Reklamy Google