Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé."— Transkript prezentace:

1 Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé kolem nás Téma – název učebního materiálu Stavba domu Anotace  prezentace určená k poznání konkrétní činnosti lidí – stavby domu  žáci pojmenovávají profese lidí, stavební materiály, pracovní nástroje a stroje  žáci by měli pochopit vztahy mezi činnostmi řemeslníků, jejich pracovními nástroji a materiály  učivo je motivováno hádankami  součástí materiálu je pracovní list s tajenkou, který ověřuje pochopení učiva

2 STAVBA DOMU Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

3

4 Kdo vymyslí, jak bude dům vypadat? ARCHITEKT

5 Cement, vápno, písek, cihly, hádej, kdo je tvrdý chlap, z jehož rukou roste štíhlý vysokánský mrakodrap? KTEŘÍ ŘEMESLNÍCI NA STAVBĚ PRACUJÍ? Kdo je to?

6 zdi postaví krov střechy vyrobí střechu pokryje okapy vyrobí ZEDNÍK TESAŘ POKRÝVAČ KLEMPÍŘ okna zasklí SKLENÁŘ

7 zapojí elektřinu obloží stěny zapojí přívod vody vyrobí nábytek ELEKTRIKÁŘOBKLADAČMALÍŘ INSTALATÉR vymaluje zdi TRUHLÁŘ

8 Cement, vápno, písek, cihly, hádej, kdo je tvrdý chlap, z jehož rukou roste štíhlý vysokánský mrakodrap? S jakým materiálem řemeslníci pracují?

9 Když tvrdou pěstí uhodím, všechno se kolem třese. I hřebík z tvrdé oceli do dřeva ukryje se. JAKÉ NÁŘADÍ ŘEMESLNÍCI POUŽÍVAJÍ? Co je to?

10

11 Na hlíně si pochutnává železnými zuby. Kořenům se často stává, že je na ně hrubý. Nikdy nejí bez lžíce, je ho plná silnice. JAKÉ STROJE NA STAVBĚ POMÁHAJÍ? Co je to?

12 zvedá těžká břemena vyhloubí základy domu namíchá maltu i beton JEŘÁB BAGR MÍCHAČKA

13 Na stavbě pracuje Nářadí na házení písku Na spojení cihel je třeba Do betonu patří Koupelnu obloží dlaždicemi Okno zasklí Střechu pokryje taškami PRACOVNÍ LIST Tajenka: POSTAVILI JSME SI NOVÝ __ __ __ __ __ __ __.

14 Na stavbě pracuje Nářadí na házení písku Na spojení cihel je třeba Do betonu patří Koupelnu obloží dlaždicemi Okno zasklí Střechu pokryje taškami PRACOVNÍ LIST Tajenka: POSTAVILI JSME SI NOVÝ __ __ __ __ __ __ __. ZEDNÍK LOPATA MALTA CEMENT OBKLADAČ SKLENÁŘ POKRÝVAČ DOMEČEK

15

16 http://office.microsoft.com/en-us/ http://www.gify.nou.cz/lid_dovolena.htm http://www.gify.nou.cz/lid_stavbar.htm http://www.gify.nou.cz/lid_malirzednik.htm http://www.gify.nou.cz/lid_instal.htm http://www.kittfort.cz/products_7_7.htm http://www.barvy-na.cz/barvylaky-cz/eshop/5-1-Bile-malby/71-2-Vapno PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, 2001. ISBN neuvedeno. s. 15. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, 2001. ISBN neuvedeno. s. 24. ZDROJE:


Stáhnout ppt "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé."

Podobné prezentace


Reklamy Google