Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V této práci jsme se zaměřili na použití buzoly a azimutu v praxi. Ověřili jsme si také znalost trigonometrie, kterou jsme probírali v druhém ročníku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V této práci jsme se zaměřili na použití buzoly a azimutu v praxi. Ověřili jsme si také znalost trigonometrie, kterou jsme probírali v druhém ročníku."— Transkript prezentace:

1 V této práci jsme se zaměřili na použití buzoly a azimutu v praxi. Ověřili jsme si také znalost trigonometrie, kterou jsme probírali v druhém ročníku. Na ukázku jsme vypracovali tyto příklady: 1. měření výšky GJŠ 2. vzdálenost GJŠ od jídelny (vzdušnou čarou)

2 1.Měření výšky GJŠ 1. Úhloměrem jsme si změřili úhel pohledu na střechu gymnázia ze vzdálenosti 7m od budovy školy. Došli jsme k výsledku 65 °. Změřené údaje jsme zapsali do sinové věty:

3

4 2.Vzdálenost GJŠ od jídelny (vzdušnou čarou) Změřili jsme si vzdálenost GJŠ od značky, která svírá pravý úhel mezi školou a jídelnou. Buzolou jsme si změřili azimut nejprve ke jmenované značce a potom k jídelně, azimuty jsme odečetli a získali jsme výsledný úhel 52 °. Po dopočítání všech úhlů jsme použili na výpočet úhel 38°, který je svírán u jídelny mezi naší školou a dopr. značkou.

5

6

7

8 Na projektu pracovali : Michaela Lenochová Martin Chalupa Filip Váhala Jan Kučera


Stáhnout ppt "V této práci jsme se zaměřili na použití buzoly a azimutu v praxi. Ověřili jsme si také znalost trigonometrie, kterou jsme probírali v druhém ročníku."

Podobné prezentace


Reklamy Google