Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07 Projekt Zlepšení podmínek pro vzdělávání na ZŠ Číslo dotace 2311/21/7.1.4/2010 EU peníze školám

2 Hardware I. Co je uvnitř počítače?

3 Skříň počítače „bedna“ ve které se skrývají interní (vnitřní) komponenty počítače. Dělíme ji podle typu: Desktop – vodorovná poloha Minitower – postavená na výšku – nejprodávanější typ Tower – větší a prostornější než minitower.

4 Obsah počítačové skříně CD- ROM mechanika Harddisk Paměť RAM Procesor Základní deska Zdroj napájení A další…

5 Základní deska Motherboard, mainboard = počítačový základ, na kterém se všechno staví. Deska cca 30x30, jsou na ní plošné spoje, konektory, sloty (do nich se zasunují jiné prvky)

6 Procesor Mozek počítače, počítá všechno co se v počítači děje. Důležitý parametr je taktovací frekvence – čím je vyšší, tím je procesor rychlejší.

7 Harddisk Pevný disk, jsou na něm uložena všechna data, která se v počítači nachází. Je spojen se základní deskou kabelem. Nejporuchovější část počítače Důležitá je jeho kapacita.

8 Paměť RAM Operační paměť, ukládání a načítání informací. Například rozkreslený obrázek najdeme v této paměti. Po vypnutí PC obrázek zmizí. Důležitá je její kapacita.

9 Zdroj Připojí PC k el. Proudu Převádí el. Napětí ze sítě na menší, aby nedošlo ke zničení PC. Bývá chlazený ventilátorkem.

10 Přídavné karty Další zařízení, které můžeme do základní desky zasunout. Nejsou povinné, rozšiřují možnosti počítače Zvuková karta – používání zvuku v PC Síťová karta – propojení PC v síti Televizní karta – příjem televizního signálu A další….

11 Mechaniky pro záznamová média Nejstarší disketová mechanika – magnetický záznam, často dochází k mechanickému poškození. CD- ROM –čtení probíhá opticky laserovým paprskem DVD mechanika – Podobný princip jako CD mechanika, umí číst DVD.

12 Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google