Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zero conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zero conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu"— Transkript prezentace:

1 Zero conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedogických pracovníků (NÚV).

2 Zero conditional – tvar a použití If / when you press this button, the light comes on. The light comes on if / when you press this button. If / when you heat ice, it melts. Ice melts if you heat it. Věty se týkají trvale platných skutečností.

3 Zero conditional – tvar a použití Nulový kondicionál používáme k vyjádření dějů, které nastanou v důsledku jiného děje. If you buy a ticket before you travel, (then) it is cheaper. V obou částech vět je přítomný čas! If you spend 100 pounds, you get a discount.

4 Zero conditional Water boils if you heat it to 100 degrees. IF / when překládáme jako jestli(že) / když Pokud předchází věta hlavní, před If nesmí být čárka. Ice melts if you heat it.

5 ?

6 Translate: 1) Dřevo nehoří, když nemá vzduch. 2) Když přejdete přes mezinárodní časovou zónu, změní se čas. 3) Tráva roste rychleji, když hodně prší. 4) Nespím dobře, když piju hodně kávy. 5) Když budeš jíst hodně čokolády, ztloustneš.

7 Solution: 1) Wood doesn't burn if there is no air. 2) If you cross an international date line, the time changes. 3) Grass grows more quickly if it rains a lot. 4) I don´t sleep well if I drink a lot of coffee. 5) If you eat a lot of chocolate, you get fat.

8 What do you do... 1) … if you are hungry? 2) … if you are tired? 3) … if you feel like meeting your friends? 4) … if you don´t know what to do with your homework?


Stáhnout ppt "Zero conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google