Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0969 Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_17_STUNDENPLAN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0969 Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_17_STUNDENPLAN."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0969 Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_17_STUNDENPLAN Autor Mgr. Ester Pitrunová, DiS. Tematický okruh Německý jazyk - práce s textem Ročník 1. ročník víceletého gymnázia, úroveň A1 Datum tvorby 21. 1. 2013 AnotaceTato prezentace slouží k nabytí jednoduché slovní zásoby pracovních návodů a k mluvnímu nácviku komentáře rozvrhu hodin. Metodický pokynPrezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu Možnosti využití: promítání, práce jednotlivců nebo dvojic u PC, vytištění pracovního listu Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 PhysikMatheBioMusik KunstChemieTschechisch SportEnglischSozialkunde GeographieDeutschGeschichte

3 Gestalte deinen Stundenplan in 3 Schritten  Zuerst wählst du einen Hintergrund aus.  Dann machst du deinen Stundenplan mit vielen bunten Farben und lustigen Figuren schön. 3. Wenn dein persönlicher Stundenplan fertig ist, kannst du ihn für zu Hause oder für die Schule ausdrucken. Der Stundenplan-Gestalter ist kostenlos und eine Registrierung ist nicht erforderlich. Viel Spaß!

4 Was bedeutet das auf Tschechisch? gestalten der Schritt der Hintergrund auswählen fertig ausdrucken

5 1. Was machst du zuerst? 2. Wie machst du deinen Stundenplan schön? 3. Kannst du deinen Stundenplan ausdrucken? 4. Wie viel kostet der Stundenplan-Gestalter? 5. Was bedeutet „eine Registrierung ist nicht erforderlich“ auf Tschechisch? 1. Ich wähle einen Hintergrund aus. 2. Mit vielen bunten Farben und lustigen Figuren. 3. Ja. 4. Nichts. 5. Registrace není potřebná.

6 Zum Beispiel: Petra hat Mathe, Englisch, Chemie, Musik und Bio am Freitag.

7 Zum Beispiel: Ich habe Physik, Mathe, Tschechisch und Sport am Montag.

8 Metodický pokyn Slide č. 2 Žáci si osvěžují pojmenování jednotlivých předmětů ve škole. Kliknutím myši se pak objeví písemná podoba slov. Slide č. 3 Žáci přečtou texty nejprve nahlas, potom potichu pro sebe, aby měli nadhled. Barevně jsou zvýrazněna slova, která se mají v prezentaci naučit a se kterými budou dále pracovat a potřebovat je. Učitel na ně jen upozorní. Slide č. 4 Učitel klikne na nadpis, a tak se objeví stránka s návodem, jak si vytvořit svůj rozvrh hodin. Na této webové stránce pak klikne vlevo nahoře na „Gestalte deinen Stundenplan“, kde už je možné s tvorbou začít. Z následující webové stránky může žák vydedukovat český překlad slov požadovaných v tomto slidu – může se ale také vrátit k textům, z nichž jde význam slov také pochopit. Slide č. 5 Žáci zodpoví dotazy, které vycházejí z textů na slidu č. 3. Po kliknutí myši se vždy objeví možná odpověď. Slide č. 6 Žáci dle vzoru komentují daný rozvrh hodin. Slide č. 7 Žáci si na webových stránkách vytvoří svůj rozvrh hodin a pak ho popisují.

9  http://www.der-stundenplan.de/stundenplan/der- stundenplan/, 21. 1. 2013 http://www.der-stundenplan.de/stundenplan/der- stundenplan/  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stundenplan.PNG?us elang=de, 21. 1. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stundenplan.PNG?us elang=de  Toto dílo je k dispozici pod licencí CC BY-SA.


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0969 Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_17_STUNDENPLAN."

Podobné prezentace


Reklamy Google