Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ18.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ18."— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ18 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Ovoce Téma Dělení Ročník 1, 2, 4 – gastronomie, obchodník, prodavač Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace seznamuje žáky s druhy ovoce a dělením, zároveň může sloužit k opakování tohoto tématu.

2 Teilung Teilung

3 Obstteilung Obstteilung  Obst kann nach der Herkunft unterteilt werden: Einheimisches Obst - Apfel, Johannisbeere, Erdbeere, Walnuss, Birne, Pflaume, Kirsche, Aprikose

4 Obstteilung Obstteilung  Obst kann nach der Herkunft unterteilt werden: Tropisches Obst - Mango, Kiwi, Banane, Feige, Mandarine, Zitrone, Orange, Ananas

5 Obstteilung Obstteilung  Kernobst - Kirsche, Pflaume, Aprikose, Pfirsich  Beerenobst - Johannisbeeren, Stachelbeeren, Erdbeeren, Himbeeren, Brombeeren,Preiselbeeren,Heidelbeeren

6 Obstteilung Obstteilung Schalenobst - Walnuss, Haselnuss, Mandel Zitrusfrüchte - Orange, Zitrone, Grapefruit, Mandarine Exotisches Obst – Banane, Papaya, Feige, Kiwi, Mango,

7 Zdroje: Zdroje:  Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN  Obrázky:


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ18."

Podobné prezentace


Reklamy Google