Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace AutorMgr. Radmila Šrajerová Průřezové témaČLOVĚK A SVĚT KOLEM NÁS Tématický celekNěmecký jazyk – SLOVNÍ ZÁSOBA Ročník Datum tvorby Datum a místo ověření Druh učebního materiáluPpt prezentace Anotace Prezentace je určena spíše pro studenty začátečníky nebo pro opakování, zabývá se navazující rozšiřující terminologií tématu Jídlo a pití v němčině. Klíčová slovaKartoffelsalat, Zutaten Metodický pokyn Šablona je určen do jedné až dvou vyučovacích hodin. Učitel se může rozhodnout, co ze šablony chce nejvíce využít. Doporučujeme se soustředit na procvičení slovní zásoby, frází a variant odpovědí.

2 Essen und Trinken - rozšiřující Mgr.Radmila Šrajerová

3 Rezept auf Kartoffelsalat Doplň v textu chybějící části: Zutaten: 3 …. Salatkartoffeln 1 Sauergurke 2 …. Zwiebeln 4 ….. Pflanzenöl 2 Stück Möhren, ………, Zellerie 1 ….. Grünen Erbsen 3 hart gekochten …… 2 EL Senf 2 Prisen Salz, Pf…. 1 Packung May……..

4 Správné řešení Zutaten: 3 Pfund Salatkartoffeln 1 Sauergurke 2 Stück Zwiebeln 4 Esslöffel Pflanzenöl 2 Stück Möhren, Petersilie, Zellerie 1 Dose Grünen Erbsen 3 hart gekochten Eier 2 EL Senf 2 Prisen Salz, Pfeffer 1 Packung Mayonnaisse

5 Pozor na: Rozdíl mezi Salatkartoffeln a Kartoffelsalat (určující je vždy poslední část složeniny, to, co je předtím, se chová jako přívlastek), v překladu salátové brambory X bramborový salát Rozdíl mezi Salatgurke a Sauergurke ( salátová a kyselá okurka) Mezi často používané symboly v německých receptech patří: EL – Esslöffel – polévková lžíce TL – Teelöffel – čajová lžička Prise - špetka

6 Doplň do textu tyto výrazy: weich kochen,kalt,schneiden, Würfel, mischen,servieren, schälen, Schüssel Die Kartoffeln ………………., ….. stehen lassen, …… und in Scheiben schneiden. Die Gurke, Möhre, Petersilie und Zellerie in feine Scheiben …….Die Zwiebeln in feine ……..schneiden. Dann grüne Erbsen, Mayo, Senf, Salz und Pfeffer dazu geben. Alle Zutaten in einer ……..sehr gut …….Den Salat eine Stunde stehen lassen. Dann noch einmal mischen und ……

7 Správné řešení: Die Kartoffeln weich kochen, kalt stehen lassen, schälen und in Scheiben schneiden. Die Gurke, Möhre, Petersilie und Zellerie in feine Scheiben schneiden. Die Zwiebeln in feine Würfel schneiden. Dann grüne Erbsen, Mayo, Senf, Salz und Pfeffer dazu geben. Alle Zutaten in einer Schüssel sehr gut mischen. Den Salat eine Stunde stehen lassen. Dann noch einmal mischen und servieren.

8 Zdroje: NIEBISCH, Daniela a Sylvette PENNING- HIEMSTRA. Schritte international 1. Ismaning Deutschland: Hueber Verlag, ISBN


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší."

Podobné prezentace


Reklamy Google