Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Materiál je zaměřen na propojení jazykového učiva s odborným vzděláním. Vycházím z aktuálního moderního zdroje, který představuje odbornou terminologii.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Materiál je zaměřen na propojení jazykového učiva s odborným vzděláním. Vycházím z aktuálního moderního zdroje, který představuje odbornou terminologii."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Materiál je zaměřen na propojení jazykového učiva s odborným vzděláním. Vycházím z aktuálního moderního zdroje, který představuje odbornou terminologii a zprostředkovává autory z jiných kultur. Nabízí srovnání úhlu pohledu na odbornou tematiku. Žáci mají možnost získat a zapamatovat si informace, jež později mohou srovnávat a hodnotit s vědomostmi nabytými v odborných předmětech. Metodické pokyny: aktivita je určena žákům úrovně A2-B1. Během prezentace je možné objasnit neznámou slovní zásobu. Je vhodné dát žákům tištěný materiál, kam si mohou zaznamenávat poznámky ke slovní zásobě. Po prezentaci učitelem je možné použít jako čtecí materiál. Následovat může diskuse o praktickém použití získaných informací. Plánovaný čas cca 10 min.

2 Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU 15 NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice A UTOR Mgr. Pavla Suchanová T ÉMATICKÝ CELEK Prostírání stolu R OČNÍK D ATUM TVORBY

3 TABLE SETTING II

4 Formal setting  The cutlery is placed at each side of the place setting.  Knives and spoons are placed on the right hand side.  Forks are placed on the left hand side.

5  All the cutlery should be placed in order in which they will be used.  First utensil is the furthest from the plate e.g. the butter knife on the right hand side.  Next is the soup spoon.  Right next to the plate is the dessert spoon.

6  The same applies to the forks on the left hand side.  All knife blades should be facing to the plate.  Specialist cutlery can be brought with the relevant course

7 Soup Spoons  They have a rounder bowl and are bigger than dessert spoons bowl

8 Fish Cutlery  Sometimes slightly smaller than main course cutlery and have specially shaped blades or prongs. prongsblade

9 Main Course Cutlery  The largest of all the knives and forks with a straight shape. Knives also sometimes have serrated blades. Serrated blade

10 Glasses  They should be arranged in the order in which they will be used and placed directly above the corresponding knife on the right.

11 Napkins- cloth napkins are the choice for formal or special occasions.  Placed attractively in the largest wine glass.  Plainly or decoratively folded and placed in the centre of the place setting or on the side plate.  In napkin rings and placed to the left of the place setting.

12 Place Cards  They should be relatively small, but clearly visible and  printed or written in fancy handwriting or calligraphy.

13 Table Decorations  be careful not to overdo  arrangements should be relatively low so that they don't obstruct guests' views of each other

14 Použité obrázky a citace textů  Wedding Napkins. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:  Personalize Your Wedding. Styles to Fold Wedding Napkins. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:  7 Tips for Designing Stylish Long Tablescapes on a Budget. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:  Formal Place Settings. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Anotace: Materiál je zaměřen na propojení jazykového učiva s odborným vzděláním. Vycházím z aktuálního moderního zdroje, který představuje odbornou terminologii."

Podobné prezentace


Reklamy Google