Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ."— Transkript prezentace:

1 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ

2 Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_137 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: červen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Restaurační porcelán a kuchyňské nádobí Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce

3 GASTSTÄTTENGESCHIRR UND KOCHGESCHIRR Restaurační porcelán a kuchyňské nádobí

4 Teller (talíře) Dessert- Gebäck- Vorspeisen- Suppen- Fleisch- Salat- -teller dezertní talíř moučníkový dezertní talíř pečivový dezertní talíř předkrmový hluboký talíř, polévkový mělký talíř masový miska na salát

5 Tee- Kaffee- Milch- Butter- Senf- Salz- Zahnstocher- - kanne -dose Unter- Tee- Kaffee- Suppen- -tasse čajová konvice kávová konvice mlékovka dóza na máslo hořčičník slánka párátníček podšálek šálek na čaj šálek na kávu šálek na polévku

6 Kochgeschirr s Hackbrett e Bratpfanne s Sieb r Schneebesen e Reibe r Topf r Bratenwender e Schöpfkelle s Tortenmesser r Rührlöffel r Soβenlöffel kuchyňské prkénko pečící pánev síto, cedník metla ke šlehání struhadlo hrnec obracecí lopatka naběračka dortový nůž vařečka naběračka na omáčku

7 Definitionen (O které nádobí jde?) A Hölzlöffel, mit dem man Teig, Suppen usw. rührt. B Ein groβer, tiefer Löffel, mit dem man Suppen oder Soβen serviert. C Löffel, mit dem man Soβen serviert. D Dünnes und schmales Instrument zum Verstreichen oder Glätten, z. B. von Torten. E Dieses dünne, breite Instument ist ideal, um zarte Fischportionen aus einem Backblech zu heben.

8 Lösung (řešení) A Hölzlöffel, mit dem man Teig, Suppen usw. rührt. Rührlöffel B Ein groβer, tiefer Löffel, mit dem man Suppen oder Soβen serviert. Schöpfkelle C Löffel, mit dem man Soβen serviert. Söβenlöffel D Dünnes und schmales Instrument zum Verstreichen oder Glätten, z. B. von Torten. Tortenmesser E Dieses dünne, breite Instument ist ideal, um zarte Fischportionen aus einem Backblech zu heben. Bratenwender

9 Was ist auf den Bildern? _______________

10 Lösung (řešení) s Sieb e Schöpfkelle s Hackbrett e Bratpfanne r Bratenwender r Schneebesenr Rührlöffel e Riebe

11 Zdroje DEANE, Neil. Deutsch für deinen Job - Gastronomie. Plzeň: Fraus, 2010, ISBN


Stáhnout ppt "STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ."

Podobné prezentace


Reklamy Google