Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A_12_was_wir_essen_und_tri nken Datum : 13. 1. 2012 Ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A_12_was_wir_essen_und_tri nken Datum : 13. 1. 2012 Ročník."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A_12_was_wir_essen_und_tri nken Datum : 13. 1. 2012 Ročník : osmý Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Předmět : Německý jazyk Název: Was wir essen und trinken Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.1693 Název projektu: PRIMA ŠKOLA Anotace : Německý jazyk pro 8. ročník Was wir essen und trinken slovní zásoba, práce se slovníkem.

2 Was wir essen, trinken und naschen.

3

4

5 Obst und Gemüsse.

6 Was wir essen, trinken und naschen.

7

8 Kuchen Pudding Eier Fleisch Brötchen Kartoffeln Eis Gemüse Cola Spaghetti Brot Wasser Salami Bier Wurst Eintopf Rühreier Schinken Käse Palatschinken Tee Schokoriegel Gulasch Schnitzel Wein Bonbons Milch Kartofelsuppe Pralinen Nudeln Kaffee Butter Müsli Obst Zucker

9 Was wir essen, trinken und naschen. METODIKA V hodině se věnujeme procvičení slovní zásoby k tématu – co jíme, pijeme a mlsáme. Děti se rozdělí do skupin a mají za úkol s pomocí slovníků vypsat co největší množství slovíček k tomuto tématu, popsat obrázky na DUM a vyprávět, které věci se hodí k snídani, k obědu a k večeři. Současně porovnávají s vlastní slovní zásobou. Nakonec rozdělujeme potraviny do tří skupin – co jíme, co pijeme a co mlsáme. Cílem je zdokonalit se v práci se slovníkem, rozšířit slovní zásobu a prací ve skupinách vést děti ke spolupráci na společném úkolu. Hodinu končíme vyhodnocením práce jednotlivých skupin. Úspěšní jsou většinou ti, kteří dokáží nejefektivněji spolupracovat.

10 Was wir essen, trinken und naschen. Zdroje: Kliparty office www. Office. Microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A_12_was_wir_essen_und_tri nken Datum : 13. 1. 2012 Ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google