Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a."— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Nápoje - studené nápoje Ročník 1. – 4. – gastronomie, obchodník, prodavač Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 20.01.2013 Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu studené nápoje, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

2

3  Alcoholic Drinks  Non - Alcoholic Drinks

4  Beer – light, dark, bottled, lager, drought  Spirits – gin, whisky, brandy, rum, cognac, liquer, vodka  Mixed drinks – gin tonic, rum with cola

5  The country´s most popular cold alcoholic drink  It is also a very important export product  The most famous brands of beer are Pilsner Urquel, Budvar, Staropramen  Beer is made of hops and barley  The best-known hop growing areas are Žatec, Haná, Rakovník and Louny  Beer is served in glasses or beer-mugs

6  according to the colour: white, red, rose  according to the contain of sugar: dry, half dry, half sweet, sweet  according to the way of production: natural, sparkling, perl, desert  according to the quality: table, qualitat ´s, attribute ´s

7  Before dinner – liquor- gin, whisky, rum, unmixed drinks- vermouth, sherry. They are called aperitifs  With-dinner – wine, beer. Wine is served by the bottle, the half-bottle, glass, carafe  After-dinner-liqueurs. They are called digestifs

8  Water – table(natural, bubbles), tasted, mineral, source, soda, heal  Juice - fruit, vegetable  Fruit drink  Sirup (orange, raspberries)  Limonade – Coca Cola, Pepsi Cola, Kofola  Energetic Drinks – red Bul, Shock

9  How are cold drinks divided?  What kind of beer do you know?  What belongs to the spirits?  How is wine divided?  What non-alcoholic drinks can you name?  What marks of wine do you know?  What are favourite Czech beers?  How can you characterise the drinks?

10 BEERSTKV RBJUICEO AEIMHEYA NWATERJK DLIQUEUR YUGIMRRB WHISKYTH IPNAOTCM COCKTAIL

11 BEERT RJUICE AMA NWATER DLIQUEUR YG WHISKY N COCKTAIL

12  Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: Informatorium, 2002, ISBN 80 -86073-94-7, s.31-39  Obrázky: Galerie Klipart /cit. 20.01.2013/, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na http://office.microsoft.com/cs-cz/images/


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a."

Podobné prezentace


Reklamy Google