Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Couvert Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu couvert – zásady založení inventáře na stole hosta / vytvoření nákresu

2 Založení inventáře pro jednoho hosta
JO - couvert Založení inventáře pro jednoho hosta

3 Co je to couvert ???? V případě couvertu hovoříme o základním založení inventáře pro jednoho hosta dle jednotných zásad obsluhy Dříve se jako couvert také označoval poplatek v tehdejších vyšších cenových skupinách za nadstandartní servis a použití dochucovacích prostředků Poplatek činil cca 10 Kč ,-/ osoba

4 Zásady zakládání inventáře
Klubový talíř – 1 cm nad hranu stolu Příbory 1 cm nad hranu stolu a 0,5 cm rozestup Vidličky vždy na levou stranu Nože a lžíce na pravou stranu Jako prvý zakládáme poslední příbor Menu nad vidličku Couvertový talířek do poloviny vidličky Talířek na máslo nad couvertový talířek Příbor na moučník nad klubový talíř Jmenovka nad moučníkový příbor

5 Skleničky a ostatní inventář
Skleničky začínáme zakládat od nápoje k hlavnímu jídlu vždy na pravou stranu a k masovému noži Ostatní skleničky zakládáme do souvislého tvaru dle posloupnosti Nůž na máslo se zakládá na couvertový talíř Dochucovací prostředky nad založený couvert Založení salátu - vždy na levou stranu Založení kompotu - vždy na pravou stranu Talířek na kosti se zakládá na levou stranu

6 Nákres couvertu Na obrázku máme znázorněny dvě možnosti založení
Pokuste se popsat co budou hosté konzumovat

7 Foto couvertu – popište založení inventáře

8 Kontrolní otázky Co je to couvert – obecně
Co bylo označováno jako couvert v minulosti Co vše z gastronomického inventáře používáme při zakládání couvertu Jaké jsou zásady při zakládání couvertu

9 zdroje %C3%AD&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&tbm=isch&tbnid=bk7QdGoGaxe- KM:&imgrefurl= najem-prostreni- cerne.php&docid=Sl7vdLuOM6EsBM&imgurl=http %C3%AD&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&tbm=isch&tbnid=EFfH1BVsP0z8oM:&imgref url= C3%AD+invent%C3%A1%C5%99e+pro+jednu+osobu &hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&t bm=isch&tbnid=3ad1sWBbXgmXRM:&imgrefurl=ht tp://


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google