Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od"— Transkript prezentace:

1 Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od 01.04.2015
Velvyslanectví Ukrajiny Konzulární úsek Praha 2015

2 Dobu jeho platnosti nelze prodloužit.
Cestovní pas Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji (vzor roku 2014) se vydává s dobou platnosti 4 roky občanům ve věku do 16 let s dobou platnosti 10 let občanům starším 16 let Dobu jeho platnosti nelze prodloužit. Cestovní pas se vydává na zastupitelském úřadě v zahraničí ve lhůtě 120 dnů (nezahrnuje termín dodání pasů do zastupitelských úřadů).

3 Vydání cestovního pasu
O vydání cestovního pasu na zastupitelském úřadě může požádat osoba: starší 16 let jeden s rodičů za občana mladšího 16 let. Tato osoba připojí k žádosti souhlas druhého z rodičů s jeho ověřeným podpisem. Souhlas se nevyžaduje, pokud druhy z rodičů je cizinec. Pro vydání pasu je nutné potvrzení pobytu žadatele v konzulárním obvodu zastupitelského úřadu v době delší 90 dnů.

4 Co je třeba předložit? K žádosti o vydání pasu pro osobu starší 16 let je třeba předložit: předchozí cestovní doklad nebo hlášení / protokol policie České republiky o ztrátě / odcizení cestovního pasu doklady prokazující změnu údajů v případě změny osobního stavu občanský průkaz - pro občany Ukrajiny, kteří mají trvalý pobyt v Ukrajině oddací list pro občany Ukrajiny, kteří mají trvaly pobyt v České republice a jsou evidováni na Velvyslanectví odůvodnění žádosti o vydání cestovního pasu, pokud občan již je držitelem platného cestovního pasu a potřebuje další cestovní pas k cestám do zahraničí.

5 Co je třeba předložit? K žádosti o vydání pasu pro osobu, mladší 16 let je třeba předložit: žádost jednoho z rodičů předchozí cestovní doklad (pokud byl vydán) rodný list potvrzení o občanství Ukrajiny vystavené zastupitelským úřadem Ukrajiny pro děti, které se narodily v zahraničí souhlas druhého z rodičů s jeho ověřeným podpisem. Doklady vystavené příslušnými úřady České republiky musí být přeloženy do ukrajinského jazyka.

6 Biometrické údaje Na zastupitelských úřadech Ukrajiny jsou přístroje na odebírání biometrických prvků: digitální zrcadlovka skener na otisky prstů tablet na elektronický podpis Otisky prstů se odebírají osobám starším 12 let, podpis pak osobám starším 14 let.

7 Konzulární poplatek za vyřízení pasu
Pro osobu do 16 let – bez poplatku (je třeba uhradit 400 Kč za zpracování žádosti) Pro osobu starší 16 let: – 3190 Kč – v případě výměny pasu (skončení doby platnosti, nejsou volné stránky apod.) – 3950 Kč – v případě ztráty, odcizení, zničení apod. V konzulárním poplatku je zahrnut poplatek za zpracování žádosti

8 Upozornění a zvláštní případy
Zapisování dětí do cestovních pasů rodičů vzorů roku 2014 není možné Děti, zapsané do pasů rodičů starších vzorů (pasů vzoru do roku 2014), mohou cestovat s rodiči bez vyřízení vlastních pasů, a to do 16 let. Dítě starší 5 let musí mít v pase foto

9 Upozornění a zvláštní případy
Občané Ukrajiny starší 16 let, kteří jsou registrováni v Ukrajině, musí obdržet občanský průkaz Občané Ukrajiny, kteří jsou registrováni v Ukrajině, u nichž došlo ke změně osobních údajů – uzavření sňatku nebo rozvod manželství se změnou příjmení anebo změna jména či příjmení, musí obdržet občanský průkaz na nové jméno / příjmení Po obdržení občanského průkazu je možné obdržet cestovní doklad s dobou platností 10 let Občanské průkazy se vydávají výhradně v Ukrajině


Stáhnout ppt "Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od"

Podobné prezentace


Reklamy Google