Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cejnek malý ( Abramis bjoerkna )

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cejnek malý ( Abramis bjoerkna )"— Transkript prezentace:

1 Cejnek malý ( Abramis bjoerkna )
Do jaké čeledě patří? Má tukovou ploutvičku ? Má v tlamě zuby ? A co radličnou kost ? Uveď typ šupiny !? Jaká je průměrná hmotnost lovených ryb ?

2 Podoustev říční ( Vimba vimba )
Jaká je doba tření ? V období tření je něco pro oba páry společné ? Má zuby v tlamě ? Jaký je tvar šupin ? Řadíme ji k ohroženým druhům ? Má tukovou ploutvičku ?

3 ( Salvelinus fontinalis )
Siven americký ( Salvelinus fontinalis ) Ve kterých měsících nastává doba tření ? Jaká je barva jiker ? Má zuby v tlamě ? Ve kterém pásmu jej najdeme ? Jak se nazývá neplodný „bastard“? Jaká je barva břicha ?

4 Kapr obecný ( Cyprinus carpio ) Jaký je počet vousků ?
Jaká je barva jiker ? Jaký je tvar šupiny ? Vyjmenujte 4 fenotypy kulturních kaprů ? V jakém pásmu jej najdeme ? Má zuby v tlamě ?

5 Jelec tloušť ( Leuciscus cephalus ) Kde se pohlavně dospělým
samcům v době tření vytváří třecí vyrážka ? Jaký je počet vousků ? Má tukovou ploutvičku ? Má v tlamě zuby ? Jaký je tvar šupiny ? Jedná se o hejnovou rybu ?

6 Jelec jesen ( Leuciscus idus ) Jaký je počet vousků ?
Má v tlamě zuby ? Charakterizujte místo tření ( max. 8 slov )? Žije také v oblastech pstruhového pásma ? Jaká je zákonná míra ? Ve kterém roce pohlavně dozrává samice ?

7 Mník jednovousý ( Lota lota )
Kdy probíhá doba tření ? Popište místo tření !? (max. 5 slovy ) Má zuby v tlamě ? Jaký je tvar šupiny ? Jaká jezákonná míra ? Má tukovou ploutvičku ?

8 Lín obecný ( Tinca tinca )
Má tukovou ploutvičku ? Jaká je barva jiker ? Popište místo tření (max. 10 slov ) V jakém pásmu jej najdeme ? Do jaké čeledi patří ? Má zuby v tlamě ? Lín obecný ( Tinca tinca )

9 Cejn velký ( Abramis brama )
Co se pohlavně zralým samcům utváří ? Popište místo tření !? Jaká je barva jiker ? Má požerákové zuby ? Co je hlavním zdrojem potravy ? Ve kterém roce pohlavně dospívá samec ?

10 Úhoř říční ( Anguilla anguilla )
Ve kterém období probíhá doba tření ? U nás (v ČR) žijí jen samice nebo samci, či oba páry ? Kde se nachází místo tření ? Má v tlamě zuby ? Jaký je průměrný počet jiker ? Jak se nazývá úhoří „larva“ ?

11 Bolen dravý ( Aspius aspius )
Co se objevuje u samců v době tření na celém těle ? Ve kterých měsících probíhá doba tření ? Má tukovou ploutvičku ? Má v tlamě zuby ? Jaká je barva oka ? Jaký je jeho hlavní ekologický význam ?

12 Mřenka mramorovaná ( Barbatula barbatula )
Jaký tvar prsních ploutví mají samci ? Popiš místo tření a uveď pásmo !? Jaký je počet vousků ? Jaká je barva hřbetu (ve skutečnosti-foto zkresluje !!) ? Jaký je hlavní zdroj potravy ? Patří mezi ohrožené, a tudíž i chráněné živočichy ?

13 Parma obecná ( Barbus barbus )
Kde se tvoří samcům v době tření třecí vyrážka ? Jaký je počet vousků ? Má tukovou ploutvičku ? Má v tlamě zuby ? Jaký je tvar šupiny ? Jaká je barva hřbetu (dle skutečnosti-foto zkresluje !! ) ?

14 Karas stříbřitý ( Carassius auratus )
V čem spočívá pohlavní dvojtvárnost ? Popište stručně místo tření !? (max.počet slov – 8) Má vousky ? Má v tlamě zuby ? Má kost radličnou ? Jak se nazývají vyšlechtěné nové druhy barevně a tvarově odlišné ?

15 Štika obecná ( Esox lucius )
Má tukovou ploutvičku ? V které měsíce probíhá doba tření ? Jaký je počet vousků ? Má požerákové zuby ? Popiš tvar hlavy ( jedním slovem ) ? Jedná se o kanibala ?

16 Sumec velký ( Silurus glanis )
Má tukovou ploutvičku ? Popište místo tření (max. 5 slovy ) ? Jaký má tvar šupin ? Má požerákové zuby ? V jakém pásmu se vyskytuje ? Uveďte zákonnou míru ?

17 Pstruh obecný ( Salmo trutta )
Uveďte dobu tření ? Jaká je barva jiker ? Má tukovou ploutvičku ? Má požerákové zuby ? Jaká je zákonná míra ? Popište místo tření ? (max. 7 slovy )

18 Plotice obecná ( Rutilus rutilus )
Do jaké čeledi patří ? Má v tlamě zuby ? Jaký je tvar šupin? Ve kterým pásmu ji nenajdem ? Podle potravy lze ji charakterizovat jako … ( 1 slovo) Jaká je zákonná míra ?

19 (Scardinius erythrophthalmus)
Perlín ostrobřichý (Scardinius erythrophthalmus) Popište místo tření ? (max. 5 slovy ) Jaký je počet vousků ? Uveďte čeleď !? Má v tlamě zuby ? Jaká je zákonná míra ? Uveďte název rostliny, které dává nejvíce přednost ? ( celý název )

20 Ostroretka stěhovavá ( Chondrostoma nasus ) Uveďte dobu tření ?
Má vousky ? Má tukovou ploutvičku ? A co zuby v tlamě ? Jaký je tvar šupin ? V jakém žije pásmu ?

21 Okoun říční ( Perca fluviatilis )
V čem spočívá pohlavní dvojtvárnost ? (max.8 slov) Jak vypadají jikry ? Má vousky ? Má v tlamě zuby ? Jaký je tvar šupin ? Popište jeho habitat ? (max. 5 slovy )


Stáhnout ppt "Cejnek malý ( Abramis bjoerkna )"

Podobné prezentace


Reklamy Google