Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OPAKOVÁNÍ tělesa a látky vlastnosti látek vzájemné působení těles síla

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OPAKOVÁNÍ tělesa a látky vlastnosti látek vzájemné působení těles síla"— Transkript prezentace:

1 OPAKOVÁNÍ tělesa a látky vlastnosti látek vzájemné působení těles síla
gravitační síla a pole

2 Co je to těleso? Co u těles nerozlišujeme? Čím se tělesa liší? Jaký může být tvar tělesa? Uveď příklady. Co je to látka? Co látky nemají? Jaké jsou druhy skupenství látek? Uveď příklady. V čem je zvláštní voda, vosk a rtuť?

3 Jaké jsou vlastnosti pevných látek?
Vyjmenuj vlastnosti kapalných látek. Jaké jsou vlastnosti plynných látek? Kterou z látek známe jako látku kapalnou, jindy pevnou nebo plynnou? Mají kapaliny a plynné látky alespoň jednu vlastnost společnou? Pokud ano, jakou? Následující látky rozděl na křehké, tvárné a pružné: guma, sklo, ocel, porcelán, molitan, led, modelína, plastové pravítko, hliníková lžíce, sušenka, měděný drátek,

4 Mění kapaliny svůj tvar? Pokud ano, tak jak tuto pravdu dokážeme?
Doplň větu: Působí –li jedno na druhé , tak současně působí druhé na to Působení těles je vždy jaké? Jaké jsou účinky síly? Z čeho se skládá siloměr? Jaký je postup při měření siloměrem? Jakým zařízením měříme vodorovný směr?

5 Jakým zařízením měříme svislý směr?
co je to gravitační pole a kde se nachází? Jak značíme gravitační sílu a jaké má základní jednotky? Definuj slovo síla, jak se značí a jaké má základní jednotky? Jaký směr má gravitační síla? Na čem závisí velikost gravitační síly? Nakresli uspořádání částic v pevných, kapalých a plynných látkách. Jakou velikost má 1N?

6 výpočet gravitační síly tělesa
(procvičení na stránkách – pracovní listy


Stáhnout ppt "OPAKOVÁNÍ tělesa a látky vlastnosti látek vzájemné působení těles síla"

Podobné prezentace


Reklamy Google