Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice,"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice,
Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST  Šablona číslo: III/2  Název:Anglický jazyk - 4. ročník, ABECEDA Anotace: Sada obsahuje prezentaci, kterou lze využít k seznámení, procvičení abecedy a hláskováním slov. Autor: Jitka Horká Datum: Jazyk: angličtina, čeština Ročník: IV. Předmět: Anglický jazyk Očekávaný výstup: Žáci se seznámí s abecedou a hláskováním slov. Procvičí si základní fráze k tématu. Klíčová slova: abeceda, hláskování Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 ALPHABET – ABECEDA: Stejně jako v českém jazyce můžeme v anglickém jazyce jednotlivá slova hláskovat - hláskování říkáme SPELLING Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Alphabet: Písmeno výslovnost písmeno Výslovnost A /ei/ B /bi:/ C /si:/
D /di:/ E /i:/ F /ef/ G /dži:/ H /eič/ I /aj/ J /džei/ K /kei/ L /el/ M /em/ N /en/ O /əu/ P /pi:/ Q /kju:/ R /a:/ S /es/ T /ti:/ U /ju:/ V /vi:/ W ´/dablju:/ X /eks/ Y /wai/ Z /zed/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Rozdíl mezi výslovností a hláskováním slova:
v anglickém jazyce slova píšeme a vyslovujeme odlišným způsobem, nejedná se ale o hláskování !!! a ball - vyslovujeme: [bɔːl] - hláskujeme: /bi:/ /əu/ /el/ /el/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 What is on the picture? Spell it.
a doll a pencil a train a banana a cat an ice cream Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. .

6 Kontrola hláskování: a doll - /di:/ /əu/ /el/ /el/ a pencil - /pi:/ /i:/ /en/ /si:/ /ai/ /el/ a train - /ti:/ /a:/ /ei/ /i:/ /en/ a banana - /bi:/ /ei/ /en/ /ei/ /en/ /ei/ a cat - /si:/ /ei/ /ti:/ an ice cream – /ai/ /si:/ /i:/ /si:/ /a:/ /i:/ /ei/ /em/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Základní fráze: How do you spell? - Jak hláskuješ? Can you spell it? – Mužeš to hláskovat? I don’t understand. – Nerozumím. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Procvičuj hláskování jmen:
Přečti rozhovor: A: Hello. What’s your name? B: Hello, I am Jane. A: I don’t understand. Can you spell it? B: Yes, of course. /džei/ /ei/ /en/ /i:/ Utvoř podobné rozhovory se svými spolužáky. Umíš hláskovat své jméno? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Zdroje: http://www.anglictinacz.com/anglicka-abeceda/
galerie Office 2007, školní licence Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google