Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jazyk český – opakování 3 zábavné opakování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jazyk český – opakování 3 zábavné opakování"— Transkript prezentace:

1 Jazyk český – opakování 3 zábavné opakování
1. třída

2 Vylušti rébusy: ka níky 100 pa 100 pka ka 100 lek me 2 d

3 Slož slova: b r a m b o r a k o l o t o č z á c l o n a

4 Potichu si přečti text:
Maminka peče tvarohové a povidlové koláče. Tomáš si čte knížku. Jeho sestra Katka šla na procházku se psem Alíkem. Tatínek s dědečkem opravují auto. Babička na zahrádce sází květiny.

5 Vzpomeneš si, co dělají členové rodiny?
Maminka peče tvarohové a povidlové koláče. Tatínek opravuje s dědečkem auto. Babička sází na zahrádce květiny. Dědeček opravuje s tatínkem auto. Tomáš čte knížku. Katka šla na procházku se psem Alíkem.

6 Doplň i,í/y,ý (DI, TI, NI - DY, TY, NY)
dět_, d_vadlo, bot_, d_m, lid_čky, not_, t_kadlo, ryt_ř, van_, bod_, t_síc, An_čka, sud_, hod_na, kon_k, rod_na pon_k, kamen_, kn_hy, št_ka, pen_ze i i y ý i y y í y y i i y i í i í y i i í

7 Zapamatuj si co nejvíce obrázků:

8 Kolik jste si jich zapamatovali?:

9 Přepiš do sešitu: Prázdniny trvají dva měsíce.
O prázdninách se chodíme koupat. Také jezdíme na kole. Navštěvujeme zajímavá místa naší republiky. Na prázdniny se už moc těšíme.

10 Označení výukového materiálu:
Anotace: Zábavné procvičování probraného učiva Autor: Mgr. Lenka Falešníková Jazyk čeština Očekávaný výstup: Žák skládá z písmen slova, procvičuje paměť, procvičuje slabiky dy, ty, ny, - di, ti, ni Speciální vzdělávací potřeby -žádné- Klíčová slova Skládání slov, paměť, dy,ty,ny – di, ti, ni Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinovaná Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělání základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina 6 - 9 let

11 Obrázky byly staženy z těchto internetových adres:
Pes: Kost: Kapesníky: Značka: Kostka: Stolek: Otazník (modrý): Otazník (červený): Boty: Kočka: Auto: Kostky: Krabice: Kniha: Kolo:


Stáhnout ppt "Jazyk český – opakování 3 zábavné opakování"

Podobné prezentace


Reklamy Google