Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bechyně …tip na výlet.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bechyně …tip na výlet."— Transkript prezentace:

1 Bechyně …tip na výlet

2 Obsah Kde a čím Co a proč Obeznámení Obrázky Dopravní spojení
bližší tipy Obeznámení město Bechyně Obrázky inspirace

3 Kde? V jižních Čechách, nedaleko města Tábor a Týn nad Vltavou. Najdeme na soutoku Lužnice a říčky Smutná. GPS , (infocentrum)

4 Čím a jak? Vlakem Autobusem
Cesta vlakem do Bechyně trvá z Prahy zhruba 2,5 hodiny. Přestupovat se musí zpravidla v Táboře, v Bechyni je konečná stanice. Autobusem Cesta autobusem z Prahy trvá 2-2,5 hodiny. Přestupuje se většinou v Táboře, jezdí však i přímé spoje. Autem lze do Bechyně dojet také za 2 hodiny 

5 Místa: Zámek Bechyňský zámek se vypíná na úzké ostrožně, chráněné ze tří stran hlubokými zářezy Lužnice a říčky Smutné. Přemysl Otakar II. – nechal vybudovat kamenný hrad Štarnberkové: goticky přestavěný Petr Vok z Rožmberka: stavební úpravy do dnešní podoby Zámek má velkou zahradu ve které jsou pávy a kozy. Ze zahrady je velký výhled.

6 Místa: Bechyňská Duha Železobetonový most přes Lužnici
Prodloužena dráha Elinka (Elektrické linky) přes do města. Na stavbě bylo zaměstnáno na 400 osob, z toho 14 montérů a strojníků, 17 kovářů a zámečníků, 56 tesařů a kolářů, 30 betonářů a zedníků, zbytek tvořili ostatní dělníci různých oborů. Dodnes budí úžas rychlý a plynulý postup stavby. Výška mostu od hladiny řeky je 5O metrů.

7 Náměstí, klášter se zahradou a železnice
Velké nedávno zrekonstruované náměstí. Klášter se zahradou Klášter Bechyně stojí na skále nad řekou Lužnicí. Součástí areálu je i klášterní zahrada s možností příjemného posezení a krásným výhledem na údolí Lužnice. Železnice Železnice na trase Tábor - Bechyně byla postavena jako první elektrifikovaná dráha na území Rakouska Uherska.

8 Další zajímavosti Osobosti Keramika František Křižík Karel Kryl
Podílel se na stavbě Elinky Karel Kryl Studoval Střední průmyslovou školu keramickou v Bechyni Keramika Výše zmíněná keramická škola Keramická továrna 3 soukromé keramické dílny

9 Lázně Co se v nich léčí? Nemoci pohybového ústrojí Nemoci nervové Lázně Bechyně jsou jedny z nejstarších lázní v Čechách.

10 Zářečí Za řekou se nachází část města Zářečí

11 Obrázky

12 Stručná historie města Bechyně
Bechyně byla založena Janem Lucemburským kolem roku 1323 Nejvýznamnější majitelé Bechyně byli Šternberkové, na které upomínají náhrobní kameny v klášterním kostele. Nyní má asi obyvatel a je proslulá zejména lázeňstvím a výrobou keramiky.

13 Zdroje http://www.lazne-bechyne.cz/ http://www.penzionelektra.cz/
cestovani.idnes.cz

14 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Bechyně …tip na výlet."

Podobné prezentace


Reklamy Google