Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"— Transkript prezentace:

1 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 17 - 8
Anotace Život ve škole, umění se učit 3. Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí informace o tom, proč je škola důležitá a jaká jsou její pravidla, zjistí, jak funguje jejich paměť Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Pravdila, umění se učit, odpočinek, učební typy Druh učebního materiálu Pracovní list / Prezentace / Test / Laboratorní práce / … Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Test / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost / datum 1,69 Mb / říjen 2011

2 Kde se berou pravidla? Dají se měnit a jestli ano, za jakých podmínek?
ŽIVOT VE ŠKOLE 3. stejně jako ve společnosti i ve škole musíme přijmout určitá pravidla - pravidla chrání, řídí i organizují zájmy jednotlivce a společnost, proto je důležité je dodržovat Kde se berou pravidla? Dají se měnit a jestli ano, za jakých podmínek? (odpověz do sešitu)

3 „Genialita je 1% inspirace a 99% potu“
Umění se učit „Genialita je 1% inspirace a 99% potu“ Thomas Alva Edison Thomas Alva Edison (11. února 1847 stát Ohio, USA – 18. října 1931 New Jersey) byl americký vynálezce, celosvětově jeden z nejproduktivnějších a nejvýznamnějších. Na jeho jméno je vedeno více než 1000 patentů, další tisíce jich registrovaly jeho firmy. Mezi nejznámější Edisonovy vynálezy patří fonograf (předchůdce gramofonu) a žárovka. Edison je také zakladatelem dodnes vydávaného prestižního časopisu Science. Zdroj: Wikipedia

4 Umění se učit Když splníme tyto podmínky, učení nám půjde lépe:
1) Musíme zjistit, jaký styl učení nám vyhovuje. 2) Procvičováním dosáhneme uchování učiva v paměti. 3) Na učení je třeba soustředěnosti. 4) Po učení musí následovat odpočinek. 5) Práce musí být dobře naplánována. 6) Na konkrétní učení jsou třeba správné metody.

5 Test – jaký jsi učební typ?
Každý člověk přijímá informace jiným způsobem – někdo zrakem, jiný sluchem a jiný se učí nejlépe tak, že si něco sám vyzkouší. Jaký učební typ jsi ale ty? Nyní ti na 10 vteřin ukážeme 10 obrázků. Pak bude následovat 2 minuty jiná činnost. Poté bude mít možnost vypsat, které obrázky sis zapamatoval:

6 1 TEĎ 2 3

7

8 Zdroje: Text: Dostupné z [www.wikipedie.cz]
Vlastní text z archivu autora FRAUS. Občanská výchova s blokem Rodinná výchova: pro 6. ročník základní školy a primu víceletého gymnázia Plzeň: Fraus, ISBN Obrázky (dle pořadí v DUM): Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Obr. č. 1. Copyright Mgr. Martin Nosek, 2011, autor DUM.

9 Metodický pokyn: Na začátku prezentace žáci diskutují o pravidlech nejen školy. Citát a informace o Edisonovi slouží k aktivizaci žáků pro další část DUM. Zápis do sešitu – podmínky pro lepší učení. Test obrázkové paměti.


Stáhnout ppt "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"

Podobné prezentace


Reklamy Google