Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VĚDOMOSTNÍ TEST – orgány a pletivo semenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VĚDOMOSTNÍ TEST – orgány a pletivo semenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková."— Transkript prezentace:

1 VĚDOMOSTNÍ TEST – orgány a pletivo semenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.

2 Anotace: Soubor se skládá z vědomostního testu, který je námětem
pro vyučujícího k opakování semenných rostlin a jejich orgánů. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a očekávaný výstup. Žáci si v testu ověří své již dříve nabyté znalosti v uvedeném oboru. Vědomostní test lze použít jako soutěž družstev, odpovědi na otázky lze časově omezit. Odpovědi k testovým otázkám jsou v závěru prezentace vypracovány. Autor: Jitka Dvořáková Datum vytvoření: září 2013 Jazyk: čeština Vzdělávací oblast: člověk a příroda Obor: přírodopis Tematický okruh: biologie rostlin Učivo: anatomie a morfologie rostlin – stavba a význam jednotlivých částí těla vyšších rostlin Očekávaný výstup: porovná vnější a vnitřní stavbu jednotlivých orgánů a uvede praktické příklady jejich funkcí a vztahů v rostlině jako celku Speciální vzdělávací potřeby : žádné Klíčová slova: orgány a pletiva semenných rostlin Druh učebního materiálu: prezentace – vědomostní test Cílová skupina: žák II.stupně Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělání – druhý stupeň – první období Typická věková skupina: 12 – 15 let

3 otázka č.1 Jaký druh rostlin, patřící do kategorie vyšších
rostlin je nejrozšířenější?

4 otázka č.2 Čím (jak) je rozlišeno tělo semenných rostlin?

5 otázka č.3 Z čeho jsou tvořeny orgány semenných rostlin?

6 otázka č.4 Mají oddenky listy?

7 otázka č.5 Jakým směrem roste kořen u dvouděložných rostlin?

8 otázka č.6 Co dělá hlavní kořen u jednoděložných rostlin?

9 otázka č.7 Co tvoří kořenovou soustavu rostliny?

10 otázka č.8 Co se nachází na povrchu stonku bylin?

11 otázka č.9 Je vnitřní stavba stonku dřevin složitější než mají byliny?

12 otázka č.10 Jmenuj druhy stromu, které mají tvrdé dřevo. Tvrdé dřevo mají stromy, které mají v kmenu buňky se silně zdřevnatělými stěnami (mají užší letokruhy).

13 Správné odpovědi. patří sem semenné rostliny
je rozlišeno jejich orgány jsou tvořeny pletivy nemají listy, mají šupiny roste svisle dolů hlavní kořeny brzy přestanou růst a z části rostliny přecházející ke stonku vyrůstají náhradní kořeny, stejně dlouhé a tlusté všechny kořeny patřící rostlině na povrchu je pokožka ano je kmen a větve tloustnou činností dělivého pletiva tvrdé dřevo mají duby, buky, habr, babyka, jilm, ořech, javor, hrušeň….


Stáhnout ppt "VĚDOMOSTNÍ TEST – orgány a pletivo semenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková."

Podobné prezentace


Reklamy Google