Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU"— Transkript prezentace:

1 KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU 23. 9. 2009
Připravil: Ondřej Říha Host:

2 Obsah přednášky Výpočetní prostředí na ZČU
Stručný přehled možností výpočetního prostředí ZČU v Plzni s důrazem na studenty Fakulty právnické. JIS – jednotný identifikační systém Portál ZČU Courseware IS/STAG Univerzitní HelpDesk CIV Důležité webové stránky

3 JIS – jednotný identifikační systém
JIS karta – „univerzitní průkaz totožnosti“ Funkce JIS karty: přístup do budov, stravování v menze, knihovnické služby a další… Manipulace s JISkou – tj, výdej, vracení, ztráty, poškození, kauce – vše na HelpDesk CIV v univerzitním areálu na Borech, místnost UI205 Až po převzetí JIS karty student obdrží registrační údaje pro přístup k webovým službám univerzity – tj. k registraci ORION konta.

4 Portál ZČU – http://portal.zcu.cz
Portál ZČU je webový rozcestník a informační server. Integruje v sobě některé aplikace a zastřešuje je jednotným webovým rozhraním, a to zejména Courseware a IS/STAG. Přihlášení jen skrze ORION login a heslo.

5 Courseware – http://courseware.zcu.cz
Projekt dotovaný strukturálním fondem EU. „Cílem je shromáždit na jedno místo (v portálu) veškeré elektronické informace a materiály používané v rámci výuky předmětů na ZČU, jako pomoc při každodenní práci studentů a vyučujících.“ Zobrazuje všechny předměty, které v aktuálním akademické roce máte zapsány. Máte možnost procházet předměty kategorizované dle studijních oborů a programů. Obsahuje prezentace některých předmětů. Na FPR zatím řídce užívané.

6 IS/STAG – Informační systém studijní agendy ZČU
Přístupný buď samostatně přes nebo jako integrovaná součást Portálu ZČU. Slouží především k evidenci a správě: studijních programů, jejich oborů, plánů a předmětů, studentů a jejich rozvrhů, zkoušek, známek a studovaných oborů, místností a jejich rozvrhů.

7 IS/STAG – Informační systém studijní agendy ZČU
Základní funkce: předzápis předmětů zápis na zkoušky vyplnění údajů o dipl. Práci prohlížení a vyhledávání rozvrhů, anotací a studijních plánů hodnocení kvality výuky vizualizace studijních plánů sledování závazků a pohledávek studenta vůči univerzitě; kontrola výpisu předchozích studií, nastavení osobních kontaktů

8 Univerzitní V rámci projektu ORION má každý uživatel přidělen poštovní schránku, která je dostupná z Přihlášení probíhá přes ORION login a heslo. Povinnost číst univerzitní elektronickou poštu !!! – Zaslání u na školní adresu je považováno za rovnocenné písemnému dopisu (až na zákonné výjimky). Možnost přesměrovat poštu z univerzitní schránky na jinou adresu, viz

9 HelpDesk - CIV Pracovnící HelpDesk CIV pomáhají se vším ohledně elektronického prostředí ZČU, jako jsou např. potíže s registrací konta, zapomenutá hesla, ztráta dat a další… Tel.: , osobní návštěva na pracovišti v lokalitách UI, HJ a KL. Provozní doba v prac. dny: 7:00 – 21:00 hod (pouze UI).

10 Důležité webové stránky
Oficiální stránky fakulty - Juristic Plzeň - V současnosti hlavní informační portál pro studenty FPR Najmo stránky - neoficiální stránky o studiu na FPR ZČU najdete zde informace ke studiu, jednotlivým předmětům, články, názory, a další… Správa kolejí a menz ZČU - Lexdata - Zdroj právních informací, plná znění zákonů s fulltextovým vyhledáváním - podrobnější právnický webový rozcestník ;) Výběr z právnických blogů:

11 Příště se můžete těšit:
přednáška na téma Zahraniční studium 11

12 Soutěž Soutěžní otázka: Co znamená zkratka „CIV“?
Správnou odpověď zašlete na Vyhraje ten, kdo odpoví na nejvíce otázek správně (celkem bude 7 otázek, na každé přednášce bude položena jedna otázka). Pokud bude mít více soutěžících stejný počet správných odpovědí, rozhoduje los.

13 Děkuji Vám za pozornost a přeji hodně úspěchů ve studiu V případě jakýchkoli dotazů piště na Jsme také na FACEBOOKU, hledejte Koordinátoři FPR a nezapomeňte navšítivit také naše webové stránky


Stáhnout ppt "KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU"

Podobné prezentace


Reklamy Google