Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/"— Transkript prezentace:

1 Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/04.0002
Anglicky v odborných předmětech "Support of teaching technical subjects in English“ Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Základy elektrotechniky II. ročník, základní charakteristiky elektrických zařízení Vypracoval: Škarka Miloš Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Ochrana elektrických zařízení krytem je způsob ochrany, kterým se elektrické zařízení chrání před vnějšími vlivy a před vniknutím cizích předmětů a zároveň slouží jako ochrana před nebezpečným dotykem živých částí. Ochrana krytem je definována v normě ČSN EN Úrovně ochrany se definují kódem IP, za kterým následuje číslice, případně i doplňující písmena.

3 Složení IP kódu První číslice :Vyjadřuje stupeň ochrany krytu proti nebezpečnému dotyku živých částí, proti nebezpečí vniknutí cizích předmětů a odolnosti proti vnikání prachu. Přehled významů a charakteristika významu jednotlivých číslic jsou uvedeny v tabulce 1. Symbol není požadován normou, ale uvádí se obvykle na elektrických zařízeních pro instalace.

4 tabulka 1

5 Druhá číslice: Vyjadřuje odolnost krytu proti vnikání vody
Druhá číslice: Vyjadřuje odolnost krytu proti vnikání vody. Přehled významu a charakteristika významu jednotlivých číslic jsou uvedeny v tabulce 2. Symbol není požadován normou, ale uvádí se obvykle na elektrických zařízeních pro instalace.

6 tabulka 2

7 tabulka 2 *) Za vniknutí nebezpečného množství se považuje, když pronikne voda na izolační části, zasahuje na živé části, hromadí se v místech zaústění kabelů nebo vodičů. Posuzuje se sice vizuálně, ale po zkoušce se provádí měření izolačního stavu jako vyhodnocovací kritérium pro přijetí zkoušky

8 Popiš a vysvětli Ochranu krytem Před čím krytí chrání zařízení?
Před čím krytí chrání obsluhu? Symbol na obrázku 1 a 2 ? Obrázek 1 Obrázek 2

9 Popiš a vysvětli Složení IP kódu Kolik stupňů ochrany krytem známe ?
Jaké minimální krytí musí mít zařízení použité pro práci pod hladinou bazénu ?

10 Použité zdroje http://www.i4wifi.cz/inc/_doc/kryti www. wikipedia.cz


Stáhnout ppt "Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/"

Podobné prezentace


Reklamy Google