Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svět techniky a já Kateřina Večerková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svět techniky a já Kateřina Večerková."— Transkript prezentace:

1 Svět techniky a já Kateřina Večerková

2 Svět bez techniky Představ si svět bez techniky, svět ve kterém nemáš svůj vlastní počítač, dotykový telefon a plazmovou televizi .. V dobách, pro nás dávných, lidé neměli nic z toho a přesto se jim nežilo špatně. Třeba v pravěku lidé měli pouze oheň a byli šťastní, protože byli spolu.

3 Celé lidstvo se na techniku upíná. Tvrdí, že bez ní nemohou žít
Celé lidstvo se na techniku upíná. Tvrdí, že bez ní nemohou žít. Spoustu domorodých kmenů zaniklo, protože je lidé s technickými vymoženostmi přetáhli na svou stranu. Když nad tím přemýšlím, jsou lidé s technickými vymoženostmi dobří či zlí ? V této době někdy nejde rozeznat dobro od zla. Nemůžete říct, co je jednoznačně nejlepší a co naopak úplně špatné. V této prezentaci se chci podívat na černou i světlou stránku techniky.

4 K čemu je nám technika dobrá ?
Jako první mě napadá vesmír. Družice, satelity a zkoumání celého vesmíru. Můžeme díky vyspělé technice zkoumat povrch planet sluneční soustavy a bádat jestli je na těchto planetách možný život. První, co pravděpodobně napadne vás, je využití techniky v domácnosti. Pračka, lednička, varná konvice atd.. Ale je opravdu nezbytně nutné tyto spotřebiče používat ? Nemohli bychom třeba místo pračky používat valchu jako za starých časů ? Asi jsme již moc zhýčkaní a život si hodně ulehčujeme. Ale přesto se mi spotřebiče jeví jako užitečné pro lidstvo Technika má spoustu dalších plus. Toto je pouze menší náhled na dobrou stránku techniky.

5 V čem je technika naopak špatná ?
Technika nás naučila ničit a zabíjet. Někdy opravdu krutým způsobem. Opravdu si vězni zaslouží trest smrti na elektrickém křesle ? Musíme používat jaderné zbraně atd.? Jako lidstvo jsme zatím asi nepochopili podstatu lidské existence. Nepochopili jsme, že člověk je důležitý. Každý, co žije na této planetě je potřebný bez ohledu na to, jakého je vyznání nebo rasy. Jsme na technice závislí a trávíme s ní veškerý svůj volný čas.

6 Na závěr Technika nám dává spoustu možností a rozhodnutí
Naopak nám bere spoustu času a ochuzuje nás o radost z obyčejných věcí. Zároveň ničí přírodu. Toto je můj pohled na techniku.

7 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Svět techniky a já Kateřina Večerková."

Podobné prezentace


Reklamy Google