Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBEZITA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBEZITA."— Transkript prezentace:

1 OBEZITA

2 OBEZITA Obezita není jen zmnožení tělesného tuku.
Jedná se zároveň o vážné chronické onemocnění, které je provázeno řadou poruch a onemocnění.

3 ZNÁTE VE SVÉM OKOLÍ OBÉZNÍHO ČLOVĚKA?
URČITĚ ANO POKUS SE ZAMYSLET NAD TÍM, JAK TENTO ČLOVĚK ŽIJE….. JAK SE STRAVUJE SPORTUJE? SLUŠÍ MU TO?

4 JE ZNÁMO ŽE: OBEZITA JE RIZIKOVÝM FAKTOREM PRO VZNIK: CUKROVKY
VYSOKÉHO KREVNÍHO TLAKU SRDEČNÍCH CHOROB, INFARKTU NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ CHOROB POHYBOVÉHO APARÁTU OBÉZNÍ LIDÉ MAJÍ VÍCE PSYCHICKÝCH PROBLÉMŮ A MAJÍ VÝRAZNĚ NIŽŠÍ SEBEVĚDOMÍ, NEŽ LIDÉ ŠTÍHLÍ

5 LÍBÍ SE TI TITO LIDÉ?

6 CO SI VYBEREŠ K SVAČINĚ? TMAVÉ PEČIVO SE SÝREM A ZELENINOVÝM SALÁTEM, NEBO PÁREK S ROHLÍKEM

7 VÍŠ CO JE BMI? Za zkratkou BMI z anglického Body mass index (index tělesné hmotnosti) se skrývá hodnota vypočtená podle vzorce: váha v kg dělená výškou v metrech na druhou. V tabulce níže najdete popis vypočítaných hodnot do 20 Podváha je typická pro modelky, je to však stav se zdravotními riziky, proto by se mu zdravý a rozumný člověk měl snažit vyhnout.Pokud pár kilogramů ke své váze přidáte, vaše tělo to jistě přijme s povděkem. Ideální a vyvážený stav vašeho těla pro zdravý život. Mírná nadváha, která lehce zvyšuje zdravotní rizika. K dosažení ideální váhy není potřeba diet, postačuje pravidelný pohyb, rekreační sportování. Obezita značí vysoká zdravotní rizika. Vážně uvažujte o hubnutí, stačí půl kilogramu týdně a za pár měsíců se budete jistě cítit lépe. Vhodná je kombinace změny stravování s častějším pohybem. 40 a více Těžká obezita je spojena s velmi vysokými zdravotními riziky, proto byste měli se snížením váhy začít co nejdříve. Vhodná je změna stravovacích návyků a pravidelný pohyb, snižující každý týden vaší váhu o jeden kilogram.

8 V hodině matematiky si svůj bmi s pomocí paní učitelky vypočítejte
Pokud zjistíš, že je Tvoje tělesná hmotnost vyšší než by měla být, zamysli se nad svým ŽIVOTNÍM STYLEM Nad tím jak se stravuješ Sportuješ? Máš pravidelný a dostatečný spánek? Piješ alkohol? Kouříš? Bereš drogy?

9 ZAMYSLI SE A ODPOVÍDEJ! CO MŮŽE SÁM ČLOVĚK UDĚLAT PRO TO, ABY NEBYL OBÉZNÍ….??? JAKÁ ZDRAVOTNÍ RIZIKA S SEBOU NESE OBEZITA??? VYJMENUJ ASPOŇ 3 NEVHODNÉ POTRAVINY PO KTERÝCH SE TLOUSTNE… VYJMENUJ NĚKOLIK POTRAVIN, KITERÉ TVÉ ŠTÍHLÉ LINII NEUBLÍŽÍ… 

10 Rozhodni se co je lepší….
ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL A PREVENCE TLOUSTNUTÍ NEBO NÁKUP A UŽÍVÁNÍ RŮZNÝCH PILULEK A PREPARÁTŮ NA HUBNUTÍ MYSLÍŠ, ŽE TYTO PREPARÁTY FUNGUJÍ????

11 Zdroj: klipart


Stáhnout ppt "OBEZITA."

Podobné prezentace


Reklamy Google