Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace počítačového pirátství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace počítačového pirátství"— Transkript prezentace:

1 Prezentace počítačového pirátství
prezentuje: Honza Schmiedt 7.A

2 Co je to počítačové pirátství?
Jedná se o nelegální stahování hudby, her, atd. nebo o nezákonné nabourávání do systémů jiných počítačů. Počítačové pirátství neboli počítačová kriminalita je u nás dost rozšířeným jevem.

3 Domácí pirátství Všechny činnosti od nevinného vyměňování disket, CD a DVD s přáteli. Domácí pirátství je nejhůře sledovatelnou skupinou pirátství.

4 Domácí pirátství Typickým znakem tohoto druhu pirátství
je velké množství uživatelů, kteří mají nainstalován program se stejným sériovým číslem.

5 Pirátství probíhající na BBS nebo na Internetu
Vyznačuje se prostřednictvím elektronického přesunu legálního programového vybavení, kdy systémový operátor /nebo uživatelé nahrávající na BBS ( je systém elektronických nástěnek) nebo na internetu.

6 Zahraniční pirátství Mezi země s nejvíce rozšířeným softwarovým pirátstvím patří především Vietnam, Čína , Ukrajina, Rusko a Indonésie. Naopak nízký podíl pirátského softwaru mají USA, kde se pirátství trestá nejen přísnými zákony, ale i morálně.

7 Hacker jsou počítačoví specialisté či programátoři s detailními znalostmi fungování systému, dokážou ho výborně používat, ale především si ho i upravit podle svých potřeb.

8 Cracker je v informatice člověk s výbornými znalostmi počítačů, softwaru a programování. Na rozdíl od hackera využívá cracker získané informace o slabém zabezpečení nebo bezpečnostních mezerách ke kriminálním účelům nebo pro osobní prospěch.

9 Základní druhy pirátství
Domácí pirátství Pirátství prodejce Pirátství na internetu nebo na BBS Průmyslové piraství Pirátství podniků

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Prezentace počítačového pirátství"

Podobné prezentace


Reklamy Google