Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Diamant DIAMANTY Erika Bartošíková 9.C.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Diamant DIAMANTY Erika Bartošíková 9.C."— Transkript prezentace:

1 Diamant DIAMANTY Erika Bartošíková 9.C

2 Co si představujeme pod slovem ,,Diamant´´
Když slyším slovo diamant, hned se otočím za tým, kdo to řekl. Představuji si nádherně lesklý, třpytivý kámen. Jenže ten krásně třpytivý kámen je natolik drahý, že si ho může dovolit jen málo kdo. Určitě by nebyla špatná představa, mít diamantové šaty. Jak bysme jen zářili 

3 Co je diamant ? Diamant je pokládán za krále drahých kamenů, čemuž nasvědčuje i jeho řecké jméno ,,Adamas´´ tj. nepřemožitelný. Díky své tvrdosti je diamant schpný cestovat zemskou kůrou na povrch. Kam je vytlačován vulkanickou horninou, v níž je usazen. Dva druhy této horniny se nazývají kimberlit a lamproit,jedna od druhé se téměř neliší.

4 Jaký diamant mě zaujal? Zaujal mě diamant s názvem ,, KOH-I-NOOR´´
Doteďka jsme znala tento název jen z pastelek. Tento diamant je z roku 1304, kde ve své době byl největším diamantem světa. Nalezen byl v Indii. Za dlouhou dobu se stal majetkem mnoha indických a perských panovníků, kteří o něj vedly kruté souboje.

5 Pověst o nejslavnějším diamantu
Pověst praví, že diamant přináší smůlu nebo dokonce smrt každému muži, který jej nosí či se stane jeho majitelem. Ženám naopak přináší štěstí.

6 Další diamanty

7 Diamantové šperky


Stáhnout ppt "Diamant DIAMANTY Erika Bartošíková 9.C."

Podobné prezentace


Reklamy Google