Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,"— Transkript prezentace:

1 Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,
když si nohy trochu smočí, sluníčko jí svítí z očí. pomněnka Doma tě uspává a máš ho rád. V cirkuse se kolébá na míči. V lese ho ale nechceš potkávat ani mu zblízka koukat do očí! medvěd

2 Dopiš slova do vět. Měsíc, ve kterém je v přírodě nejvíc květů se jmenuje………………… Maminka prádlo…………………. Na obloze svítí……………………. V dáli vidíme veliké……………… Pán je pěvec a paní je……………. Buchty pečeme v ………………… Nejhorší známka je………………… Bílý motýl se jmenuje……………….

3 Hledej slabiky bě, pě, vě, mě, slova vytleskej a zjisti počet slabik.
Běta běží hříbě poběží bělásek Bělinka sběr oběd pěna pětka zpěvák pěnkava pěst poupě zpěvačka doupě Věra věří medvěd Květa květ větev pověsí věž měsíc náměsíční městečko odměna měřidlo měchačka měří země

4 Dokážeš tato slova opravit?
vělásek …………………. holoupě………………….. hřípě…………………….. běnkava………………… běnice…………………… poubě…………………… vodoběrka……………. věsíc…………………… potvě…………………… medběd………………… kbětiny…………………. Kběta……………………

5 Doplň písmena .ěta .ěra hří.ě o.ěd s.ěr .ělásek .ěna .ětka .ěkně pou.ě
.ěst .ěnkava .ěra K.ěta .ěšák .ěž .ětev med.ěd .ěsíc .ěsto .ěří od.ěna s.ěs .ěřidlo

6 Čtení s porozuměním Květa běhá s Bětou Květa a Běta
Květa běží do chalupy, Běta za ní cupy dupy. A jak spěchá za Květou, nožky se jí zapletou. Květa už je v chalupě, Běta leží na kupě. Květa a Běta

7 Čtení s porozuměním Běta v domě mává na mě. V domě na mě mává,
pomněnku mně dává. Pěkné poupě tobě dám, pěkné květy tady mám. Evě věnuju jich pět, květy podám Evě hned.

8 Odpověz na otázky celou větou.
Je bělásek motýl? Umí pěnkava létat? Chodí k nám do třídy Věrka? Je měsíček lékařský květina? Je bělice ryba? Už jsi ve škole dostal pětku? Věsí se v zimě venku prádlo? Měří se teplota teploměrem?

9 Doplň háčky a čárky Stene bezelo po pesine.
Pak se stene rozbehlo k rybniku. U rybniku videlo stene kachnicky. Chtelo si povidat s kachnickou. Když stene zastekalo, kachnicka uplavala. Stene bylo smutne, ze nemá kamarada. Radsi se vratilo ke svemu panovi.

10 Vlož mezery mezi slova. Doplň barvu květin.
Růžemákvět…………………. Bledulemákvět………………. Chrpamákvět………………… Kopretinamákvět…………….. Pampeliškamákvět… Tulipánmákvět……………….. Sněženkamákvět…………….

11 Zakroužkuj správnou odpověď
Medvěd bručel. bučel. bzučel. Běta jí zámek. párek. pátek. Pěnkavy žijí v lesích. ve vodě. v zoo. Věra si češe vousy. vlasy. hlasy.

12 Oprav popletené věty a správné věty napiš do sešitu.
Koza mě mrkla rohama. Hráli jsme pěknou kru. V sele jsme viděli medvěda. Na oblole svítil měsíc. Pampeliška má květ žlulý. Květa má doma hřípě. Bělásek ke krásný molýl.


Stáhnout ppt "Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,"

Podobné prezentace


Reklamy Google