Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010."— Transkript prezentace:

1 Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Tabulka – její výběr, úprava, využití nabídky.

2 Informační technologie / Zpracování a využití informací
Název : Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu – vkládání tabulky, její úprava Klíčová slova : pás karet „VLOŽENÍ“, skupina „tabulky“, karta „NÁSTROJE TABULKY “, styl pera, šířka pera Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : Autor : Mgr. Eva Marková

3 Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti.
Anotace : Žák pracuje s tabulkou vloženou do textového editoru Word 2010 a upravuje ji. Orientuje se na pásu karet (VLOŽENÍ, NÁSTROJE TABULKY) i ve skupinách ve zvolené kartě. Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti.

4 Jak vytvořit vhodnou tabulku v textovém editoru Word 2010?
Otevři textový editor Word 2010. Vytvořme společně rozvrh hodin určený žákům 1.ročníku. Klávesovou zkratkou se přepni na kartu „VLOŽENÍ“. Najdi skupinu “tabulky“, aktivuj ji. Prohlédni si otevřenou nabídku. Co vidíš?

5 Pozorně si prohlédni nabídku pod čtvercovou sítí.

6 Otevřená roletka nabízí několik možností, jak tabulku vytvořit.
První nabídka umožňuje vložit tabulku s přesným počtem sloupců i řádků. Pohybem myši po mřížce modelujeme její konečnou podobu, která se současně graficky znázorňuje v textovém editoru. Tvořená tabulka se barevně zvýrazňuje. Zvolenou podobu tabulky potvrdíme ENTREM.

7 Vytvořme tabulku ze sedmi sloupců a šesti řádků.

8 V kartě „Nástroje tabulky“ zvolme styl tabulky.

9 Do tabulky můžeme vpisovat různé údaje.
Vstup do buňky je dvojí: 1) myší (kliknu do daného okna a vepíšu potřebné údaje ) klávesou TAB, která nás přesouvá z buňky do buňky. Kurzorové šipky nám pomohou s pohybem nahoru a dolů.

10 Tabulku si také můžeme sami navrhnout.
Aktivuj kartu VLOŽENÍ. Ve skupině TABULKY rozviň TABULKU. Zvol druhou nabídku – NAVRHNOUT tabulku. Kurzor myši se změní na pero, kterým vytvoříš tabulku o přesném počtu sloupců i řádků. Tabulku opět můžeme upravovat.

11 Můžeme využít předdefinované tabulky.
Opět musíme aktivovat kartu VLOŽENÍ a ve skupině TABULKY aktivovat nabídku. Vybereme třetí nabídku –“Rychlé tabulky“. Její aktivací se rozvine roletka s tabulkami, které se používají nejčastěji. Volbu potvrdíme klávesou ENTER.

12 Samostatná práce. Vyzkoušej tvorbu různých tabulek v textovém editoru Word 2010. Procvič si jejich úpravu – barvu orámování, styl pera apod. Vytvoř tabulku – rozvrh hodin pro jednotlivé ročníky (vytvoř kalendář, tabulkový seznam spolužáků, apod.) Při práci používej myš i klávesy. Hodně zábavy. Svoji práci zhodnoť.

13 Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10
Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z Wordu 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)


Stáhnout ppt "Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google