Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje první Prezentace!!.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje první Prezentace!!."— Transkript prezentace:

1 Moje první Prezentace!!

2 Florbal

3 Florbal je Kolektivní halový Sport podobný Pozemnímu hokeji Hraje se na hřišti o rozměrech 40×20 metrů s lehkým dutým plastovým míčkem. Z každého týmu může být na hřišti v jeden moment maximálně pět hráčů v poli a jeden Brankář. Hráči mají speciální florbalové hole a snaží se vstřelit protivníkovi gól. Brankáři hokejku nemají.

4 Jak se hraje?? Na hřišti 20×40 metrů, které je ohraničeno 50 cm vysokými mantinely, proti sobě nastupují dvě družstva s pěti hráči v poli a brankářem. Branky jsou 160 cm široké, 115 cm vysoké, hluboké 65 cm v dolní části a 40cm v horní části, mají měkkou obvodovou a chytací síť. Hraje se na 3× 20 minut( tento limit plátí u mužu a juniorů, u elevů, ml.žáků a st. žáků je to jinak ), přestávky mezi třetinami jsou 10 minut ( pouze u mužů a juniorů ).

5 Výstroj a výzbroj Dělí se na výstroj brankáře a výstroj hráče v poli: Atest florbalového vybavení: hole, brankářské masky, mantinely, míčky, branky Florbalová hůl: délka cm, tvrdost 21,5-42mm (21,5mm nejtvrdší, 42mm nejměkčí) Obuv: nejlepší je určená přímo pro florbal Chrániče: se používají pouze na holeně Míčky: v různých barvách, v ČR povolen jen bílý a „vanilkový“ Doplňky: nátepníky, čelenky, vaky na hokejky, tašky atd.

6 Florbal ve světě Ve švýcarsku šli svou cestou. Hlavním rozdílem bylo to, že brankář měl hokejku, jako má brankář v hokeji. Ve Švýcarsku hrají „velký florbal“ (Grossfeld) pouze v nejvyšších soutěžích. V nižších soutěžích se hraje tzv. Kleinfeld – malý florbal, kde v poli hrají pouze 3 hráči (plus brankář). Kleinfeld hraje převážná většina florbalistů v nižších soutěžích. Švýcaři k tomuto rozdělení přistoupili asi také proto, že ve Švýcarsku není dostatek velkých hal (40x20 m).

7 Konec


Stáhnout ppt "Moje první Prezentace!!."

Podobné prezentace


Reklamy Google