Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Autor: Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast: Matematika Tematická oblast: Výpočet povrchů a objemů těles Téma: Stereometrie - křížovky Ročník: 3. Datum vytvoření: únor 2014 Název: VY_32_INOVACE_ MAT Anotace: Žáci si procvičí znalosti získané v tematickém celku Stereometrie zábavnou formou – křížovkami. Digitální učební materiál je určen pro žáky učebních oborů. Pro zvýšení interaktivity je vhodné použít interaktivní tabuli. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro shrnutí tématického celku v hodině. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule. Křížovky lze po vytištění použít i jako samostatnou práci.

2 Stereometrie Křížovky

3 1. 2. 3. 4. 5. 6. Co je podstavou trojbokého hranolu?
2. 3. 4. 5. 6. Co je podstavou trojbokého hranolu? Hranol je těleso tvořené dvěma shodnými podstavami a …………. (doplň). Které těleso vzniká rotací obdélníku kolem jedné jeho strany? Které těleso vzniká rotací kruhu kolem jeho libovolného průměru? Všechny stěny tělesa zakreslené do roviny nazýváme……….. (doplň). Kvádr je čtyřboký ………… (doplň).

4 Řešení: 1. T R O J Ú H E L N Í K 2. P Á Š Ě M 3. V C 4. U 5. S Ť 6. A
Co je podstavou trojbokého hranolu? Hranol je těleso tvořené dvěma shodnými podstavami a …………. (doplň). Které těleso vzniká rotací obdélníku kolem jedné jeho strany? Které těleso vzniká rotací kruhu kolem jeho libovolného průměru? Všechny stěny tělesa zakreslené do roviny nazýváme……….. (doplň). Kvádr je čtyřboký ………… (doplň).

5 Pláštěm kužele je kruhová ……
3. Pláštěm kužele je kruhová …… 2. Krychle se skládá z 6 shodných …… 6. 3. Viz. obrázek. A 4. Vrtání válce představuje jeho …… 5. Pravidelný 4boký hranol. 8. 6. Viz. obrázek. 7. Dvěma různými body prochází jediná ……. 8. Viz. obrázek. 9. Trojboký jehlan se jinak též nazývá …… 10. Vzorec pro …… hranolu. 11. Viz. obrázek. 12. Metr krychlový je jednotka pro …… 11.

6 Řešení: 1. V Ý S E Č 2. T Ě N 3. K U Ž L 4. P R Ů M 5. Y CH 6. B O D
7. Ř Í A 8. J H 9. 10. 11. I 12.

7 Zdroje: CALDA, Emil. Matematika pro dvouleté a tříleté učební obory SOU. 1. vyd. Praha: Prometheus, 2003, 201 s. Učebnice pro střední školy (Prometheus). ISBN Autorem křížovek a obrázků je autorka výukového materiálu.


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google