Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak uskutečnit změnu, po které toužím

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak uskutečnit změnu, po které toužím"— Transkript prezentace:

1 Jak uskutečnit změnu, po které toužím
Mgr. Jitka Nesnídalová –

2 3 PŘÁNÍ představte si svá tři přání

3 POCIT Co se za všemi přáními skrývá? DOBRÝ POCIT!
Za vším hledej pocit! Síla pocitu – svými pocity si svá přání také přitahujeme

4 SVOBODA O našich pocitech si rozhodujeme sami
Cokoliv, co si dokážeme představit a procítit, může existovat (pokud to neodporuje zákonům jako je gravitace, apod…)

5 Imaginace – kouzelný prsten
Zavřete oči Představte si, že máte kouzelý prsten Jak by vypadal váš ideální život? Bez hranic, bez limitů Prožijte si takový den právě teď v myšlenkách… Jaký máte pocit? Báječný, viďte? Dělejte tuto imaginaci každý den

6 NEJVYŠŠÍ MANAŽER Kdo je nevyšší manažer? Záleží jen na vás, jak jej pojmenujete – vesmír, příroda, zákon přitažlivosti,…. Dát mu důvěru Pochopení, že co nabízím uvnitř, to mi dává Zkrátka: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá! NEJSTE NA VŠE BEZ POMOCI A SAMI!

7 Já Znát svoji hodnotu, cenu, jedinečnost, sílu
Sebeláska voní! – všichni jsme si rovni Strach a arogance a kritika smrdí Důvěřovat si

8 Cvičeníčko Sepište si tři oblasti, v nichž si věříte
Sepište si tři oblasti, v nichž si nevěříte – věci, ve kterých byste podle svého názoru měl/a být lepší nebo jiný/á, než jste. Jak byste mohl/a důvěřovat vlastnímu životu, vztahům a úkolům ještě hloubeji?

9 3 KROKY Přát si Svět (příroda, vesmír – doplňte si podle svého) to zařizuje Nechat k sobě přijít

10 1. krok Přát si Neustále a přirozeně máme různé touhy, které se mění na základě toho, co zažíváme Jaký je váš dominantní pocit? Jaký je váš spodní proud? Víra x nevíra? Láska x strach? Vystřelujeme touhy - i když se nám nedaří Když se nám nedaří, o to více víme, co vlastně necheme, tudíž co chceme!

11 2. krok Svět to zařizuje Důvěra v životní tok Pustit se klacků
Vnímat tok jako křišťálový, průzračný, bezpečný, zábavný a blahodárný

12 3. krok Nechat k sobě přijít Doručovací adresa:
“Teď, tady, důvěra, ocenění” Naučit se nechat k sobě přicházet záležitosti, po kterých toužíme, je nejtěžší a zároveň nejklíčovější úkol

13 Cvičeníčko Napište si 5 vět, které začínají těmito slůvky:
“Měl/a bych…. “Mě/la bych….

14 Napište ke každé větičce důvod - proč?
1. 2. 3. 4. 5.

15 Každou větičku nyní jen jednoduše přepište tak, aby začínala těmito slůvky:
“Když budu opravdu chtít, tak…..

16 Ke každé větičce si nyní napište důvod proč to neuděláte:
1. 2. 3. 4. 5. Zajímavá zjištění, viďte?

17 Jak umožnit 3.krok? Rozhodnout se – viz cvičeníčko
Osvobodit se od nefunkčních přesvědčení, které jsme získali od rodičů, učitelů – viz cvičeníčko Odpustit sobě i druhým – viz cvičeníčko Přijetí – přestaňte bojovat Proti čemu bojujete, to přetrvává, protože tomu dáváte energii! Důvěra sobě a životnímu proudu

18 Rozhodnout se - cvičeníčko
Zkuste se zamyslet nad následujícími otázkami a odpovědi si zapište: Co je ve vašem životě pořád stejné? Co se změnilo? Jak vás to naučilo vozit se na vlnách změny?

19 Rozhodnout se – cvičeníčko pokr.
Napište si 2 významná rozhodnutí, která vás dovedla tam, kde zrovna jste. Napište si 2 rozhodnutí, jež musíte udělat v dohledné budoucnosti. U každého rozhodnutí si vyberte jeden směr, kterým se můžete vydat, a pak zkuste zvolit jiný směr. V případě každého z těchto směrů si představujte, jak byste asi vypadal/a a co byste asi dělal/a v budoucnosti. Nabízí vám to nějakou perspektivu?

20 Osvobození se Říkejte si před zrcadlem s pocitem, že nefunkční přesvědčení necháváte plavat: “Právě teď jsem ochotný/á osvobodit se od potřeby strachu z….. (například strachu z kritiky druhých, apod…) Cvičeníčko zakončete větou: “Důvěřuji procesu života. Děkuji!” VDĚČNOST je pocit, který otevírá vaše srdce lásce, proto buďte zkrátka vděční za co jen můžete

21 Odpuštění Napište si na papír jméno, komu potřebujete odpoustit a co…
Pak se posaďte před zrcadlo a dívejte se sobě do očí a říkejte si několikrát za sebou: “Odpouštím ti…. (jméno) za to, že jsi…. A nezapomeňte také odpustit sami sobě

22 Cvičeníčko – váš čas Sepište si běžné úkoly, které během dne zpravidla musíte plnit. Nyní si sepište věci, jímž se věnujete a jimiž rozptylujete svou pozornost, čas a energii. Sepište si 3 praktické způsoby vedoucí ke zjednodušení života – vymyslete takové, abyste s nimi mohl/a začít hned dneska, tento týden či ještě letos Jak řekl jeden mudrc: “To, co dnes dělám, je důležité, protože jsem to vyměnil za jeden den svého života.”

23 Tělo jako chrám Nakreslit na papír svoje tělo a tělesné pocity

24 Zdraví Cvičeníčko: Napište si, jaké nemoci nebo bolesti těla vás “sužují”. Ke každé nemoci si napište, s čím by mohla souviset – svůj momentální nápad. Co vám tato “nemoc” “přináší”? I nemoce si ve svém životě často “udržujem” z nějakého důvodu, i když třeba negativního….

25 Vztahy “POKUD LIDI SOUDÍŠ, NEMÁŠ ČAS JE MILOVAT.” Matka Tereza

26 Prosperita Imaginace – představte si, že stojíte před oceánem a rozpřahujete paže. Kolik prosperity dokážete přijmout? Lžičku? Džbánek nebo nekonečné množství? Cvičení na prosperitu: Napište si na papír čeho se ohledně prosperity bojíte. A pak se zkuste zamyslet nad tím, co vám toto přesvědčení “přináší”… I negativní věci ve svém životě opakujeme či podporujeme a potvrzujeme z nějakého důvodu…

27 Cvičeníčko - pomoc Sepište si tři konkrétní věci, které jste v posledních týdnech či měsících podnikl/a, abyste si nějak pomohl/a. Sepište si 3 úspěchy, na něž jste v životě nejvíce pyšný/á. Jeden z těchto úspěchů si vyberte a sepište si seznam 5ti lidí, kteří vám k jeho dosažení pomohli. Sepište si chvíle, kdy jste spoléhal/a na “životní proud” Dostalo se vám někdy pomoci poté, co jste zasel/a nezbytná semínka?

28 Cvičeníčko - intuice Představujte si v sobě vševědoucího moudrého mistra a očekávejte od něj, že vám zodpoví všechny dotazy. Položte mu otázku ze srdce a odpověď si zapište.

29 Závěrné cvičení Sepište si 3 věci, které byste rád/a začlenil/a do svého každodenního života. 

30 Děkuji za pozornost a přeji, ať se vám brzy podaří změnit to, co změnit chcete S láskou a úctou Jitka N.


Stáhnout ppt "Jak uskutečnit změnu, po které toužím"

Podobné prezentace


Reklamy Google