Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektronická učebnice - I

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektronická učebnice - I"— Transkript prezentace:

1 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.1 Pozvánka Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Andrea Fibichová

2 Zve nás k účasti na nějaké společenské události.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.2 Co už víš? POZVÁNÍ v písemné podobě POZVÁNKA Zve nás k účasti na nějaké společenské události. Jaké společenské události znázorňují tyto obrázky?

3 98.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy?
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy? veřejná PLAKÁT Pozvánka osobní doručena DOPISEM konkrétní osobě Kdo pozvánky zveřejňuje, píše? veřejné osobní - oslavenec, budoucí novomanželé, ředitel podniku, - sportovní klub (na basketball), město Děčín (na vánoční trhy), hudební kluby (na koncerty), kina …

4 98.4 Co si řekneme nového? Základní škola Na Stráni
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.4 Co si řekneme nového? Vážení rodiče, prarodiče i ne-rodiče! Budeme se na Vás těšit! Program: Základní škola Na Stráni Jaké údaje má pozvánka obsahovat? pořádá SPORTOVNÍ ODPOLEDNE - 1. Pořadatel místo konání: ŠKOLNÍ HŘIŠTĚ 2. Název akce, události 3. Místo konání 4. Datum konání a hodina začátku v sobotu 20. června od 14 hodin 5. Program (účinkující) slavnostní zahájení sportovní soutěže a hry vyhlášení vítězů + hudební překvapení nakonec 6. Vstupné (pokud bude) 7. Pozvání (koho zvete) 8. Další doplňující informace (např. maska je povinná!) Vstup volný Sportovní oděv výhodou (-:

5 98.5 Procvičení a příklady u ______________ Pozvánka NAROZENINY
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.5 Procvičení a příklady NAROZENINY u ______________ Ahoj kamarádi!!! V sobotu _________od ____ slavím své narozeniny. Rád/a bych pozval/la celou třídu ____. Plánovaný program: _______________________ ______________________________________________ Pohoštění samozřejmostí!!! Věřím, že si užijeme velkou zábavu!!! Vytvořte pozvánku a plakátek podle následujících údajů: Kdo pořádá: ty – jméno žáka/žákyně (Jana Horáková) Kde? u tebe doma - tvá adresa Kdy? v sobotu od 14 hodin (Kdy máš narozeniny ty?) Co? narozeninová oslava Program: zábavné soutěže, ___________________________ __________________________________________________ Pozvánka Pro? ______________________________________________ Na co? Kdo pořádá? Kdy? Kam?

6 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.6 Něco navíc pro šikovné Vytvářejte PLAKÁTY podle následujících údajů. Vytvářejte POZVÁNKY podle následujících údajů. Za 14 dní přijede do Vašeho města cirkus Berousek . Vystupují v něm exotická zvířata, akrobaté, artisté, klauni… Děti se mohou projet na velbloudu, ponících nebo se posadit na slona! Začátky představení jsou od 17 hodin, délka představení 2 hodiny. Cena pro dospělé: 150,- Kč, pro děti 100,- Kč. Cirkus bude postaven na Mariánské louce . Pozítří pořádá Vaše třída celodenní výlet do Prahy. Prohlédnete si Staroměstské n., Orloj, Karlův most a Hradčany. Odjíždíte v 7.30 hod. od školy. Sraz před školou je v 7 hodin. Návrat kolem hodin. S sebou kapesné a svačinu. Děčínský fotbalový klub pořádá – v sobotu na fotbalovém stadionu Pelikán Fotbalový turnaj mladších žáků!!! Začátek akce v 10 hodin, předpokládaný konec v 17 hodin. Všichni příznivci kopané jsou srdečně zváni. Vstupné 60,- Kč. Párek a pivo v ceně vstupného!!! Žáci 5.B ZŠ Na Stráni pořádají v pátek 23. února 2013 ve školním klubu maňáskové představení - Jak Kašpárek přemohl čerta. Zvány jsou děti mateřských škol. Začátek představení je od hodin.

7 98.7 CLIL Invitation for: birthday party wedding football match
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.7 CLIL Invitation for: birthday party wedding football match christening concert

8 98.8 Test znalostí Proč se akce pořádá? Co si máme obléknout.
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 98.8 Test znalostí Pozvání v písemné podobě je: poděkování prosba pozvánka d) jídelní lístek Údaje, které by neměly na pozvánce chybět. Kdo, kdy, kde a co pořádá? Proč se akce pořádá? Co si máme obléknout. Kolik si máme vzít peněz. Plakát je: pozvánkou pro jednu osobu pozvánkou pro veřejnost pozvánkou jen pro děti pozvánkou pro zvířátka Pozvánku vytváří ten: a) kdo pořádá např. narozeniny b) kdo umí zpívat c) kdo se dobře učí d) kdo má rád jahodovou zmrzlinu Správné odpovědi: c b a Test na známku

9 Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.9 Použité zdroje, citace Český jazyk v sešitech – Sloh, PhDr. Zimová Ludmila, CSc., Fortuna 1992, str Obrázky z databáze Klipart (slide 1) (slide 1) (slide 1) (slide 1, 3) Český jazyk pro 4. ročník, Čechura Rudolf, Alter 1996, str. 75. Čeština pro 5. ročník základní školy-pracovní sešit, Hájková Eva, Kočárková Věra, Jinan 2000, str. 38.

10 98.10 Anotace Autor Mgr. Andrea Fibichová Období 01 – 06/2013 Ročník
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 98.10 Anotace Autor Mgr. Andrea Fibichová Období 01 – 06/2013 Ročník 4. – 5. ročník Klíčová slova Pozvánka, pozvání, plakát. Anotace Prezentace popisuje druhy pozvánek a způsob psaní pozvánky, plakátu.


Stáhnout ppt "Elektronická učebnice - I"

Podobné prezentace


Reklamy Google