Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová"— Transkript prezentace:

1 Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Dějepisný Brainbox Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová

2 Obrázek č. 1

3 Otázky k obrázku č. 1 1) Co znázorňuje obrázek?
2) V kterém období se člověk živil pouze lovem a sběrem? 3) Jaké znáš vývojové fáze člověka? 4) Kolik mužů je na obrázku? 5) Jaké zbraně drží v rukou? 6) Co všechno mohl člověk z takového úlovku zpracovat? 7) Která významná pravěká naleziště se nacházejí na našem území?

4 Obrázek č. 2

5 Otázky k obrázku č. 2 1)Jakým způsobem se živí lidé zobrazení na ilustracích? 2)V jaké době došlo k této zásadní změně? 3)Jak se nazývá oblast, kde se poprvé člověk začal živit tímto způsobem? 4)Která zvířata si člověk první ochočil? 5)Jak se jmenuje typ obydlí na obrázku? 6)Která zvířata jsou na obrázku? 7)Co dělá muž na obrázku vpravo dole?

6 Obrázek č. 3

7 Otázky k obrázku č. 3 1)Které dvě starověké říše jsou vyznačeny na mapě? 2)Jaké jsou hlavní znaky starověku? 3)Kolem kterých řek se rozkládaly tyto říše? 4)Jaké typy písma jsou na menších obrázcích? 5)Na co se psalo v těchto říších? 6)Jakou barvu má podklad mapy? 7)Jakou barvou byly vyznačeny říše?

8 Obrázek č. 4

9 Otázky k obrázku č. 4 1) Jak se jmenují stavby na obrázku?
2) K čemu sloužily? 3) Kde se tyto stavby nacházejí? (Doplň stát i bližší místo) 4) Kolik staveb je na tomto obrázku? 5) Jak se nazýval panovník na menším obrázku? 6) Víš, jak se jmenoval panovník, jehož hrobka byla objevena nevykradená?

10 Obrázek č. 5

11 Otázky k obrázku č. 5 1) Jak se nazývá tato stavba?
2) K čemu sloužila? 3) Kolik strážných věží je na obrázku? 4) Znáš nějakou zajímavost o této stavbě? 5) Jaké vynálezy byly objeveny v zemi, odkud fotka pochází? 6) Co je to hedvábná stezka?

12 Obrázek č. 6

13 Otázky k obrázku č. 6 1) Jak se jmenuje město na obrázku?
2) Kde se nachází toto město? 3) Jak se nazývá posvátný pahorek nad městem? 4) Jaký způsob vlády byl ve starověku rozšířen v tomto městském státě? 5) Jak se jmenuje bohyně na obrázku? Co měla tato bohyně na starost? 6) Co drží bohyně v pravé ruce? Jaké zvíře má u nohou?

14 Obrázek č. 7 Forum Romanum

15 Otázky k obrázku č. 7 1) Jak se nazývá místo na obrázku?
2) V kterém městě se nachází? 3) K čemu sloužilo toto místo ve starověku? 4) Co představuje menší obrázek? 5) Jak se dělilo obyvatelstvo tohoto města v antice? 6) Kdy bylo toto město podle pověsti založeno?

16 Obrázek č. 8

17 Otázky k obrázku č. 8 1)Jak se jmenuje tento slavný římský vojevůdce a vládce? 2)Kterou provincii ovládl a spravoval? 3)Kdy byl zavražděn a proč? 4)Znáš nějaký jeho památný výrok? 5)Jak se nazývá voják na dalším obrázku? 6) Co drží voják v pravé a co v levé ruce? 7) Co má za pasem?

18 Použité materiály praveku/ /dejepis-6-rocnik/staroveky-egypt-a-mezopotamie-197/ 3/pyramidy.jpg&popis=pyramidy reckem/ drancovany-vandaly/


Stáhnout ppt "Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová"

Podobné prezentace


Reklamy Google