Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DOVOLENÁ FARNOSTI BORŠICE LÉTO DOLOMITY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DOVOLENÁ FARNOSTI BORŠICE LÉTO DOLOMITY"— Transkript prezentace:

1 DOVOLENÁ FARNOSTI BORŠICE LÉTO 2013 - DOLOMITY

2 LÉTO DOLOMITY ZJIŠŤUJEME ZÁJEM O OSMIDENNÍ DOVOLENOU V LÉTĚ 2013 V NEJMALEBNĚJŠÍM EVROPSKÉM POHOŘÍ. DOLOMITY JE POHOŘÍ ALPSKÉHO CHARAKTERU S NADMOŘSKOU VÝŠKOU OKOLO 3000 METRŮ. POKUD TO POČASÍ DOVOLÍ, BUDE KAŽDÝ DEN VYSOKOHORSKÁ TÚRA DO JINÉ ČÁSTI DOLOMIT (CELKEM 6 VÝLETŮ). KAŽDÁ TÚRA BUDE MÍT TRASY PODLE OBTÍŽNOSTI. TÚRY BUDOU ORGANIZOVÁNY SPOLEČNĚ PRO SKUPINKY. CENA ZÁJEZDU BY SE MĚLA POHYBOVAT KOLEM KČ, S OHLEDEM NA AKTUÁLNÍ CENY POHONNÝCH HMOT A POTRAVIN. DOVOLENÁ JE URČENA PRO MILOVNÍKY PŘÍRODY, TURISTIKY A AKTIVNÍHO POBYTU VE VYSOKÝCH HORÁCH.

3 pastorační dům VELEHRAD vesnička St. Martin in Gsies
UBYTOVÁNÍ: Pastorační dům VELEHRAD, St. Martin in Gsies, Itálie. Dům je moderně vybaven, (teplé sprchy, myčka nádobí, internet… samoobslužný bar ) více na: pastorační dům VELEHRAD vesnička St. Martin in Gsies Dům spravuje Arcibiskupský kněžský seminář v Olomouci, jehož přáním je, aby vedle rekreace a odpočinku zde byl prostor ke ztišení a upevnění (nebo objevení) vztahu k Ježíši Kristu.

4 „Pohleď k horám, k velikosti, kterou učinil Bůh – a nalezneš v tom útěchu, vnitřní sílu a pokoj mysli.“

5 DOLOMITY - krása tohoto skalního ráje uchvátí každého, kdo si k ní jen přivoní. Při pohledu na majestátné velikány se vám srdce rozbuší bez ohledu na to jestli jste turista či horolezec. Jestliže tuto malebnou krajinu spatříte poprvé, budete se sem vracet znovu a znovu. Dolomity jsou známy především pro své nepřeberně velké množství zajištěných cest. Máte rádi horskou turistiku pouze s malým batůžkem se svačinou, vodou a foťákem? Chcete poznávat hory, zdolávat vrcholy, ale vždy mít možnost se kdykoliv rychle vrátit do civilizace? Připravený program bude určený lidem, pro které je chození po horách výzvou i radostí. Obvyklá délka denních túr je asi 5-9 hodin chůze i se zastávkami. Každý den si můžete zvolit individuální program a strávit ho podle svého přání, například vlastní túrou dle své kondice, výstupem po zajištěné cestě, relaxačním pobytem u vody, odpočinkem apod. Dolomity za své jméno vděčí francouzskému učenci, mineralogovi a dobrodruhovi Deodatu de Dolomieu ( ), který si jako první všiml odlišného složení horniny, z níž jsou Dolomity složeny. Chemické složení dolomitu (který je zde spolu s kalcitem horninotvorným minerálem) je CaMg(CO3)2. Kuriozitou ovšem je, že název dolomit byl později přenesen na všechna pohoří, vytvořená z horniny se stejným chemickým složením. Turistický název Dolomity se ale ujal teprve po 1. světové válce. Z bojů této války zbyla v horách řada pevnostních staveb a dodnes viditelných pozůstatků bojů.

6 Skutečnou velikost překážky zjistíte nejlépe tak, že ji porovnáte se sebou.

7 Délka cesty: 699 km; start: Boršice, okres Uherské Hradiště ; cíl: St
Délka cesty: 699 km; start: Boršice, okres Uherské Hradiště ; cíl: St. Martin Niedertal, Itálie

8 Cesta do PD Velehrad a doprava po Dolomitech: odjezd autobusem z Boršic v 05:00, do St. Martin dorazíme kolem 16:00. Autobus mám bude k dispozici po celou dobu pobytu a bude nás vozit každé ráno do hor a odpoledne zase zpět na PD Velehrad. Doba dojezdu z PD Velehrad do výchozích míst jednotlivých tras je 25 – 90 minut.


Stáhnout ppt "DOVOLENÁ FARNOSTI BORŠICE LÉTO DOLOMITY"

Podobné prezentace


Reklamy Google