Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD."— Transkript prezentace:

1

2 Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD TruTops Nest

3 Aplikace Typ dat (název dílu).GEO CAD Nest (název dílu).MTL (název tabule).TAF (název zakázky).JOB Laser (název tabule).TMT (název dílu).GMT

4

5

6

7 Co je PDM? Pomocí správy dat PDM lze soubory ukládat a spravovat centrálně a přesahujíce úroveň výrobku. Správa dat pomocí PDM • PDM je centrální místo pro ukládání libovolného množství pracovišť TruTops a různých produktů TruTops. • Všechny produkty TruTops pracují s PDM. • Závislosti mezi soubory se zobrazují na nadvýrobkové úrovni. • Kliknutím myši můžete soubory mazat, exportovat, identifikovat závislosti a prohlížet vlastnosti souborů. • S novým prohlížečem souborů TruTops můžete v PDM pomocí kritérií rozšířeného hledání rychle a cíleně vyhledávat díly. • Jako rozhraní ke starším verzím TruTops a jiným softwarovým produktům, které nepodporují PDM, jsou Vám k dispozici 3 možnosti: – Import a export souborů a adresářů přes prohlížeč souborů TruTops. – Import a export souborů a adresářů prostřednictvím promptu systému Windows resp. automatizovaně pomocí skriptu. – Přímý přístup přes uvolněnou složku Windows nebo síťovou jednotku.

8 TruTops se souborovým systémem
Vlastnost TruTops s PDM TruTops se souborovým systémem Ano Aktuálnost souborů se kontroluje. - Závislosti mezi soubory se kontrolují v nadvýrobkové úrovni - Ano Podpora hledání a zobrazování souborů na základě specifických charakteristik TruTops (např.materiál). Ano, rychle Ano, pomalu Heterogenní datové fondy (metricky a palce) jsou podporovány. Ano Ano Možnost uložení atributů souboru ("vlastnosti"), které byly vytvořeny různými soubory znaků (evropskými, japonskými, ASCII…) (zobrazení v TruTops ještě není správné). Ano -

9 Atributy Vlastnost prvků a obrysů Atribut je vlastnost, kterou má jeden nebo více prvků nebo jeden nebo více obrysů. Atributy se vytvářejí v TruTops CAD, ukládají se v souboru geo a v jiných aplikacích TruTops mohou být vyhodnocovány. Výhody: • Použití zpracování řad otvorů a otvorových mřížek je pohodlnější: Řady otvorů, které byly v TruTops CAD vytvořeny prostřednictvím >Vytvořit >Makra >Řada děr, lze jako takové vyhodnotit v jiných aplikacích TruTops. Změna na řady otvorů odpadá. V důsledku toho je možné vytvořit také řady otvorů, které nejsou osově paralelní. Program NC se zkrátí. • V TruTops CAD se geometrie, které mají vlastnost atribut, interpretují jako jedna jednotka. Všechny akce se aplikují na celou jednotku, což silně snižuje časovou náročnost kreslení.

10

11

12 Otevření a uložení souborů

13 Určení zaváděcích podmínek pro výkresy 2D ve formátu DXF resp. DWG

14

15

16

17

18

19 Pomocná geometrie Upozornění Pomocné geometrie lze částečně nebo kompletně vymazat.

20 Měření Měření vzdálenosti mezi 2 body Měření souřadnic bodu Měření vodorovné nebo svislé vzdálenosti mezi dvěma body Měření souřadnic, poloměru a průměru kruhu Měření úhlu Měření délky

21 Výseky mohou být definovány jako rohové výseky nebo jako
Kreslení výseků Výseky mohou být definovány jako rohové výseky nebo jako výseky prvků. Mohou se vytvářet na čárových, obloukových a kruhových prvcích. Výseky mají vlastnost "Atribut"

22 Vytváření rohových výseků s různými vzdálenostmi

23 Vytváření rohového výseku se stejnými vzdálenostmi

24 Vytvoření pravoúhlých výseků prvků

25 Vytvoření ostroúhlých výseků prvků

26 Kreslení zkosené hrany pomocí rohového bodu

27 Zakulacení rohů Nové vytvoření rohů

28 Obkreslení pomocné geometrie

29

30

31 Vytvoření jednotlivých děr, děr na kružnicích a řad děr (makra)
Díry na kružnicích, řady děr a otvorové mřížky se skládají ze základního prvku, který se zobrazuje vícekrát. Jsou možné následující základní prvky: • Kruhy/elipsy/body důlkování. • Obdélníky/čtverce. • Podélné otvory. • Vlastní předlohy geometrie. • Výkresy tvarovacích nástrojů. • Výkresy nástrojů Pomocí maker můžete jednoduchým způsobem vytvořit následující komplexní geometrie: • Jednotlivé díry • Díry na kružnicích • Řady děr • Otvorová mřížka • Libovolný volný zápich. (Libovolné volné zápichy jsou jednotlivé díry. Vypočítávají se s obrysy, které řežou.).

32

33 Vlevo: Elipsa se otáčí současně, vpravo:
Elipsa se neotáčí současně

34

35 Vytvoření děr na kružnici přes makro

36 Vytvoření otvorové mřížky přes makro

37

38 Opravení geometrií

39 Zkrácení nebo prodloužení dvou prvků

40 Příprava geometrií pro zpracování

41

42


Stáhnout ppt "Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD."

Podobné prezentace


Reklamy Google