Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zákon FATCA v ČPP červenec 2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zákon FATCA v ČPP červenec 2014."— Transkript prezentace:

1 Zákon FATCA v ČPP červenec 2014

2 FATCA – Co si mám pod tím slovem představit?
FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) je daňový zákon USA z r. 2010 účelem tohoto zákona je zabránit americkým občanům vyhýbat se zdanění příjmů prostřednictvím jejich převodu do zahraničí ČPP na základě mezinárodní smlouvy (IGA) s daňovou institucí USA dle zákona FATCA musí prověřovat pojistníky životního pojištění (tj. osoby, kteří uzavřely s ČPP pojistnou smlouvu) a příjemce výplat z pojištění od

3 V případě, že jsem jako pojistník při jednání o uzavření
Co pro mě FATCA znamená ? Jsem pojistník (fyzická osoba) + daňový rezident USA a uzavírám pojistnou smlouvu životního pojištění s ČPP tuto skutečnost uvedu na pojistnou smlouvu do příslušných políček dále vyplním se svým zprostředkovatelem pojištění formulář „Ověření identifikace klienta“ do tohoto dokladu uvedu daňové americké číslo (TIN), které doložím kopií formuláře W-9 tj. „Request for Taxpayer Identification Number and Certification“ přiložím kopii dalších požadovaných dokladů – cestovní pas, zelenou kartu V případě, že jsem jako pojistník při jednání o uzavření pojistné smlouvy zastoupen jinou osobou, pak FATCA prověření se týká i této zastupované osoby !

4 Co pro mě FATCA znamená ? Jsem pojistník (fyzická osoba) + mám nějakou z US indicií*
a uzavírám pojistnou smlouvu životního pojištění s ČPP na pojistnou smlouvu životního pojištění neuvedu, že jsem daňový rezident USA, avšak mám nějakou US indicií * vyplním se svým zprostředkovatelem pojištění formulář „Ověření identifikace klienta“ doložím kopii formuláře W-8BEN „Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Witholding and Reporting (Individuals)“ kterým dokládám, že nejsem občanem USA, případně formulář W-9 (pokud jste rezident USA) přiložím kopii dalších požadovaných dokladů – cestovní pas, zelenou kartu * Za US indicie se považuje: místo narození USA aktuální adresa trvalého pobytu / bydliště / sídla USA telefonní číslo s předvolbou USA výplata finančních prostředků na účet USA

5 Jak vypadají formuláře W*? A kde je najdu?

6 Příjemci výplat z pojištění a FATCA po 1. 7. 2014
Při výplatě z pojištění jsem: pojistník - a vybírám např. z kapitálové hodnoty pojištění; z podílového účtu, nebo při výplatě odkupného pojištěný (tj. osoba, na jehož život, zdraví nebo majetek se pojištění vztahuje) - a je mi plněno ČPP při dožití pojistné smlouvy obmyšlená osoba (tj. oprávněná osoba, které vznikne nárok na pojistné plnění) – a je mi plněno ČPP při smrti pojištěného V těchto případech to pro mě znamená nutnou FATCA identifikaci v rozsahu jako při sjednání smlouvy! POZOR ČPP nevyplatí plnění z pojištění do doby, než poskytnete pojišťovně potřebnou dokumentaci!

7 Kdo je nespolupracující klient ?
pokud společně s pojistnou smlouvou / žádankou o výběr / výpovědí pojistné smlouvy nebo hlášení pojistné události nebude doručena i dokumentace týkající se FATCA ČPP Vás vyzve k doložení potřebných dokumentů POZOR pokud nebudete schopen nebo odmítnete poskytnout požadovanou dokumentaci ve lhůtě stanovené ČPP, budete označen za nespolupracujícího klienta a takto budete i reportován Předejděte tomuto kroku tím, že včas ČPP dodáte vše potřebné a urychlíte zpracování Vaší pojistné smlouvy nebo výplatu z pojištění!


Stáhnout ppt "Zákon FATCA v ČPP červenec 2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google