Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ"— Transkript prezentace:

1 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ Masná 18, Praha 1

2 Obor: Provoz a ekonomika dopravy
zaměření: Městská doprava

3 Co se zde učíme? V prvním ročníku žáci získávají obecné znalosti o všech druzích dopravy – technologie dopravy, vozidla, dopravní cesty.

4 Ve zbývajících třech ročnících si žáci prohlubují své teoretické znalosti v odborných předmětech.

5 Předmět: Městská doprava
Tento předmět Vás seznámí se všemi druhy městské dopravy do nejmenších detailů, např. jejich rozdělení, jak organizovat a řídit dopravu, kdo je to dispečer, co je to grafikon, k čemu slouží odbavovací systém, tarif a mnoho dalšího.

6 Předmět: Dopravní prostředky
Seznámíte se se všemi částmi automobilů a jejich funkcemi, dozvíte se například z čeho se skládá motor a jak funguje. Seznámíte se s jednotlivými částmi vozů metra, tramvají, trolejbusů a autobusů. Dozvíte se také o vlacích, systémech jejich napájení a pohonu.

7 Předmět: Dopravní firma
Založíte si vlastní dopravní firmu, obstaráte všechny potřebné náležitosti, vytvoříte organizační strukturu firmy a pak už si jen hrajete a hrajete … autobusy, jízdní řády, směny řidičů, tarif, …

8 Odborná praxe Ve 3. a 4. ročníku žáci uplatňují své znalosti na praxích (dispečink DP, vozovny, depa) a učí se praktickým dovednostem v daném oboru.

9 Exkurze Náplní odborných předmětů jsou exkurze, např. do depa metra, na dopravní dispečink, do Pardubic na trolejbusový provoz, do muzea MHD, atd.

10 Další aktivity studentů mimo jiné:
Možnost získání řidičského oprávnění. Účast na dopravních průzkumech na letišti a v městské dopravě. Účast na lyžařském výcvikovém kurzu pro ročník ve střediscích Strážné nebo Horní Bečva.

11 Pro zdokonalení jazykových schopností a poznání jiných zemí pořádá škola poznávací zájezdy např. do Londýna, Winchesteru, Stonehenge, Salisbury, Duxfortu, Cambridge a dalších měst. Žáci jsou ubytováni v anglických rodinách a navštěvují kulturní památky, muzea a jiná zajímavá místa .

12 A co z nás nakonec bude? Uplatnění absolventů je v organizacích provozujících městskou dopravu, na dopravních úřadech nebo ve firmách, které dopravu plánují a organizují. … dispečer MHD … výpravčí MHD … referent pro zpracování dat … odborný referent dopravy … řidič autobusu, tramvaje

13 A co na závěr? Přejeme všem budoucím studentům mnoho úspěchů a příjemných zážitků během svého studia.


Stáhnout ppt "VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google