Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY"— Transkript prezentace:

1 TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Sklářství má problém, ale nekrachuje celý sklářský průmysl (problém má užitkové sklo, to je 4 % v objemu výroby, 12,5 % v tržbách a 25 % v počtu zaměstnanců celého českého sklářského průmyslu). Velký potenciál v plochém, obalovém skle a skleněných vláknech.

2 TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Ploché sklo: stavební sklo se speciálními povrchy, automobilové sklo, lepené sklo, neprůstřelné sklo, … Obalové sklo: hmotnost obalového skla se snížila za 30 let na 50 % při zvýšení mechanické pevnosti.

3 TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Katedra se můpže pochlubit prvenstvím! První katedrou zabývající se problematikou průmyslových robotů (od roku 1982). První katedrou, kde bylo využíváno metody konečných prvků (od roku 1986). První katedrou, pracující se špičkovými 3D C-technologiemi (CAD, CAM od roku 1987). Průkopníkem v oblasti C- technologií na VŠST, později TUL (od roku 1992 pracoviště). První katedrou, využívající v oblasti vědy a výzkumu aktivit termovizní kamery, komplexní vybavení v oblasti měření teplot a vyhodnocování teplotních polí.

4 TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Úzká specializace Široké zaměření Jsme kombinací specializace i širokého zaměření – s námi vždy získáte uplatnění.

5 Specializované a kvalitně vybavené laboratoře pro výuku:
Laboratoř robotiky Laboratoř pneumatických pohonů Technologická laboratoř Laboratoř sklářských strojů

6 Nabízíme více: Exkurze do zahraničních závodů a na veletrhy – plně hrazené sponzory (2008 – Belgie a Německo; 2006 – Belgie a Německo; 2004 – Glasstec, Německo; 2003 – Belgie;)

7 Nabízíme více: individuální přístup, který se projeví především ve zvládnutí bakalářské/diplomové práce, úzce spolupracujeme s praxí práce s vizualizačními systémy (FluidSIM 4.0, KukaSIM a další), získání znalostí v oblasti pneumatických pohonů možnost seznámit se (školit) v programování robotů diplomová práce většinou volně navazuje na bakalářskou práci (student tedy nedělá práci navíc), možnost zprostředkování finančně zajímavého stipendia v České republice i v Evropské Unii s návazností na volbu zaměstnání

8 Zvládnete studium? Běžný student u nás nemá problém se studiem. Robotika je i pro běžného studenta zajímavá. Studenti u nás nejsou „vyhazováni od státnic“ (především díky individuálnímu přístupu). Máme jeden z nejmladších kolektivů na univerzitě. Zbude Vám dost času na studentský život.

9 Pojeďte s námi do Teplic!
Pořádáme každoroční exkurzi do závodů: AGC FLAT GLASS CZECH a.s. – výroba plochého skla na roztavené cínové lázni (plně automatizovaná). AGC AUTOMOTIVE CZECH a.s. – plně automatizovaná výroba automobilových skel. Na závěr beseda s managementem ve formě rautu – hojnost jídla i pití zajištěna! (pro studenty nejoblíbenější část exkurze) – k ničemu Vás nezavazuje. v 7:00 odjezd od schodů pod menzou. Možnost zapsat se zde po skončení prezentace

10 Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu.
Přijďte na den otevřených dveří Ve čtvrtek od 10:00 do 15:00 Ukážeme Vám naše laboratoře a učebny. Odpovíme Vám na Vaše dotazy. Osobně s Vámi probereme Vaše představy a možnosti Vaší realizace na naší katedře. Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu.

11 Rádi odpovíme na Vaše dotazy:
Nebojte se nás zeptat Rádi odpovíme na Vaše dotazy: František Novotný tel.: (48 535) 41 03 Vlastimil Hotař tel.: (48 535) 41 29 Marcel Horák Zápis do zaměření na sekretariátě katedry, budova P, přízemí.

12 Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu.
EXKURZE! AGC FLAT GLASS CZECH a.s. – výroba plochého skla na roztavené cínové lázni (plně automatizovaná). AGC AUTOMOTIVE CZECH a.s. – plně automatizovaná výroba automobilových skel. v 7:00 odjezd od schodů pod menzou. Možnost zapsat se zde po skončení prezentace DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Ve čtvrtek od 10:00 do 15:00 Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu.


Stáhnout ppt "TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google