Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY"— Transkript prezentace:

1 8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY Kdo je tvůj kamarád, jaký je? Co spolu děláte nejraději? Kdo ti vždy rád pomůže? Kolik je vás ve třídě dohromady? Kolik kluků, kolik děvčat? Jak se jmenuje vaše paní učitel/ka? Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Vladimíra Jaborová

2 8.2 Co už víš? Ve škole máme spoustu kamarádů.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.2 Co už víš? Ve škole máme spoustu kamarádů. Mezi námi žijí i lidé jiných národností s rozdílnou barvou pleti nebo lidé s různými zdravotními problémy. Nikomu se nemůžeme pro jeho odlišný vzhled posmívat nebo na něho upozorňovat. I ten, kdo se od nás vzhledem odlišuje, může být prima kamarád.

3 8.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy?
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy? Slušné chování Všichni bychom se měli chovat podle pravidel slušného chování. K dospělým i ke svým spolužákům a kamarádů bychom měli být slušní, uctiví a zdvořilí. Úcta Vážíme si lidí moudrých, čestných a statečných. Také ti, kteří nám pomáhají, si zaslouží naši úctu. Soucit Když se někomu z blízkých stane neštěstí, probudí se v nás soucit. Tento cit nás učí myslet na druhé a pomáhat jim. Přátelství Mít přátele je velké štěstí. Přátelé se mají rádi. Mohou se na sebe spolehnout. Když je potřeba, tak si pomohou. Slušnost Je důležité, abychom uznávali potřeby a názory druhých a chovali se k ostatním lidem slušně. Zdvořilost Známe „kouzelná“ slovíčka „prosím“ a „děkuji“. Je slušné je používat!

4 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět klem nás 8.4 Co si řekneme nového? Vztahy ve třídě – snažíme se chovat co nejlépe k ostatním. Jsme slušní, přátelští, zdvořilí, pomáháme si. Tolerance – znamená snášet a přijímat něco odlišného nebo nepříjemného. Tolerujeme spolužáky jiných národností, s rozdílnou barvou pleti nebo s různými zdravotními problémy. Zdravotní postižení - určitá odchylka ve zdravotním stavu člověka, která jej omezuje v určité činnosti (pohyb, kvalita života, uplatnění ve společnosti).

5 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.5 Procvičení a příklady 1. Zahrajte si hru na podporu přátelství ve třídě: stoupněte si do prostoru (ideálně venku), utvořte kruh levým bokem dovnitř, na povel učitele si sedněte na toho, kdo je za vámi. 2. Petr nedokázal běžet při tělesné výchově stejně rychle jako ostatní chlapci. Ti se mu pak posmívali. Bylo jejich jednání správné? Co udělali špatně? Jak se zachováš v takovém případě ty? Zkus se vcítit do Petrovy kůže, jak mu asi bylo? 3. Co to znamená být k druhým ohleduplný? 4. Jaká znáš pravidla slušného chování? 5. Kterým slovům říkáme kouzelná?

6 8.6 Pravidla třídy Vytvořte si pravidla třídy.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.6 Pravidla třídy Vytvořte si pravidla třídy. Podepište se pod ně, že s nimi souhlasíte. Vyvěste si je na viditelné místo. Dodržujte je!

7 8.7 Class, friendship, tolerance
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.7 Class, friendship, tolerance třída – a class přítel – a friend přátelství – friendship tolerance - tolerance

8 8.8 Test znalostí 1. Co to znamená slušné chování?
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 8.8 Test znalostí 1. Co to znamená slušné chování? a/ stát v pozoru a nehýbat se b/ být přátelský, zdvořilý, pomáhat c/ hrát fotbal d/ neustále se usmívat 3. Kdo je můj kamarád? a/ ten, kdo dělá za mě domácí úkoly b/ každý c/ paní učitelka d/ ten, kdo si se mnou hraje a pomáhá mi 2. Jaká máme kouzelná slovíčka? a/ ahoj b/ Umyj si ruce! c/ prosím, děkuji d/ Mám hlad a žízeň. 4. Co znamená zdravotní postižení člověka? a/ odchylka ve zdravotním stavu, omezuje ho v určité činnosti b/ má chřipku c/ bolí ho břicho d/ nechce chodit do školy Správné odpovědi: b c d a Test na známku

9 Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.9 Použité zdroje, citace - slide č. 1 - slide č. 4 - slide č. 6 – slide č. 2 - slide č. 3 - slide č. 7 - slide č. 5 - slide č. 7 - slide č. 5 Já a můj svět, prvouka pro 3. ročník – učebnice, nakladatelství Nová škola str.7 – slide č. 2, 3 - slide č. 6

10 8.10 Anotace Autor Mgr. Vladimíra Jaborová Období 01 – 06/2012 Ročník
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.10 Anotace Autor Mgr. Vladimíra Jaborová Období 01 – 06/2012 Ročník 1. – 3. ročník Klíčová slova Postavení dětí ve třídě, vztahy, tolerance Anotace Prezentace popisující postavení dětí ve třídě, vztahy, toleranci.


Stáhnout ppt "8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY"

Podobné prezentace


Reklamy Google