Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU"— Transkript prezentace:

1 UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
představují projekt Dílnička s keramickou pecí

2 UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Jméno mafie: UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU Jména členů: Monika Havránková, Simona Buštová, Adéla Havlíková, Anna Brzobohatá, Daniela Váňová, Karel Navrátil, Matěj Vrána, Jan Procházka, Jitka Piskáčková, Eliška Růžičková, Jaroslav Badalec, Dorota Humpoláková, Markéta Lainerová, Aneta Novotná. Předák: Mgr. Jaroslava Hujková – učitelka Název projektu: Dílnička s keramickou pecí

3 Kdo jsme? Jsme parta aktivních dětí a chodíme do výtvarného
a pracovního kroužku, který funguje na naší škole v ZŠ a MŠ Dubnice už mnoho let.

4 Co rádi děláme? Rádi se seznamujeme se starými řemesly, navštěvujeme muzea a dílny s ruční výrobou. Pátráme v knihách po informacích, jak naši předkové dokázali vyrábět vše potřebné svou šikovností. Obdivujeme jejich zručnost a nápady. Jsme okouzleni výtvarnými technikami, jakými lidé zdobili předměty, které denně používali nebo prodávali.

5 Naše činnosti I my jsme vyzkoušeli mnohé pracovní činnosti…
Výroba figurky z vosku

6 Výroba vánočních ozdob
Naše činnosti Výroba vánočních ozdob Výroba masky

7 Stavba egyptské pyramidy
Naše činnosti Výroba mýdla Stavba egyptské pyramidy

8 Naše činnosti Vánoční trhy Podzimní věnce

9 Naše činnosti Pečení cukroví Výroba svíček

10 A co dál? Nyní chceme vyrábět z keramiky skutečné výrobky!
Chceme se učit řadě technických postupů používaných při tvorbě keramických předmětů. Podle technik a návodů, které se zachovaly z minulosti, chceme vyrobit sami to, co jsme dosud jen obdivovali. Chceme rozvíjet vlastní fantazii a být originální v řemeslném zpracování.

11 Náš cíl Nyní je naším cílem vytvořit malou hrnčířskou dílničku, kde by byla umístěna keramická pec, hrnčířský kruh, polička s regály a keramickým nářadím.

12 Máme hlavu plnou nápadů, ale…
Nákup pece byl dosud nad finanční možnosti naší školy.

13 LAG Podralsko LAG Podralsko Proto jásáme nad nabídkou organizace
… a pokoušíme se Vás získat pro náš projekt Dílnička s keramickou pecí.

14 Dílnička s keramickou pecí
Dílnička bude umístěna v prostorách naší školy, což nám umožní pracovat s keramickou hlínou a výrobky vypálit, bez nutnosti docházet do dílen jiných škol či organizací. Dílničku tak využije v rámci vzdělávacího procesu nejen škola a školka, ale její plánujeme tuto tvořivou činnost nabídnout i naším bývalým spolužákům, kteří nás stále navštěvují a nám se po nich stýská.

15 Dílnička s keramickou pecí
Pořízením pece a kruhu si vytvoříme zázemí pro naši tvůrčí činnost, budeme mít možnost se spojit s dalšími dětmi z jiných mafií a například jako společnou akci uspořádat historický jarmark s ukázkou výrobků, které bychom jinak bez pece a kruhu nevytvořili. Keramické výrobky, vypálené v keramické peci, jsou předměty trvalejší hodnoty. Budeme moci svými výrobky obdarovat své nejbližší – rodinu i kamarády nebo si je uschováme na památku.

16 DĚKUJEME ZA POZORNOST.


Stáhnout ppt "UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU"

Podobné prezentace


Reklamy Google