Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Czech POINT Tereza Šístková xsist02.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Czech POINT Tereza Šístková xsist02."— Transkript prezentace:

1 Czech POINT Tereza Šístková xsist02

2 Co je Czech POINT? Czech POINT = Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, projekt, který by měl zredukovat přílišnou byrokracii vztahu občas vs. veřejná správa. Místo kde člověk může získat všechny informace o údajích, které o něm vede stát v centrálních registrech a kde je možno také učinit jakékoliv podání ke státu.

3 Cíl Czech POINTu Vytvoření garantované služby pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho universálního místa. bude možné získat a ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů, úředně ověřit dokumenty a listiny, převést písemné dokumenty do elektronické podoby a naopak, získat informace o průběhu správních řízení ve vztahu k občanovi a podat podání pro zahájení řízení správních orgánů

4 Co poskytuje Czech POINT
Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Živnostenského rejstříku Výpis z Rejstříku trestů Přijetí podání podle živnostenského zákona bude možné získat a ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů, úředně ověřit dokumenty a listiny, převést písemné dokumenty do elektronické podoby a naopak, získat informace o průběhu správních řízení ve vztahu k občanovi a podat podání pro zahájení řízení správních orgánů

5 Výpis z Katastru nemovitostí
Anonymní žadatel Potřeba list vlastnictví nebo seznam nemovitostí Zpoplatnění max. 100 Kč O výpis může požádat anonymní žadatel. Výpis lze poskytovat na základě listu vlastnictví, ke kterému musí znát katastrální území a číslo vlastnictví listu nebo podle seznamu nemovitostí, kde by měl znát katastrální území, parcelní číslo nemovitosti nebo číslo popisné.

6 Výpis z Obchodního rejstříku Výpis ze Živnostenského rejstříku
Anonymní žadatel Požadavek na základě znalosti IČ obchodní organizace Zpoplatnění max. 100 Kč Požadavky na získání obou výpisů jsou stejné. Žádat může anonymní žadatel a výpis může požadovat pouze na základě znalosti IČ obchodní organizace.

7 Výpis z Rejstříku trestů
Žádost pouze osobně Nutný platný doklad totožnosti a přidělené rodné číslo Poplatek 50 Kč Lze vydat pouze osobě, které se výpis týká, pouze na základě písemné žádosti. Žádosti je úřad dle zákona povinen archivovat. Osobě, které lze výpis vydat, musí mít platný doklad totožnosti a musí mít přidělené rodné číslo, tzn. že se výpis může vydat i cizincům, kteří mají např. trvalé bydliště v ČR.

8 Přijetí podání podle živ. zákona
Pomocí kontaktních míst je možno podat následující: ohlášení živnosti ohlášení údajů vedených v živnostenském rejstříku žádost o udělení koncese A to buď vyplněním formuláře v elektronické nebo listinné podobě Na základě novely živnostenského zákona lze veškerá podání živnostenským úřadům podat prostřednictvím kontaktního místa veřejné správy Czech POINTu. Jde o ohlášení živnosti, ohlášení údajů, nebo jejich změn, vedených v živnostenském rejstříku a žádost o udělení koncese a žádost o změnu rozhodnutí o udělení koncese. Podání lze provést dvěma způsoby a to buď vyplněním elektronického formuláře, který je umístěný na portálu Hospodářské komory a nebo vyplněním písemného formuláře, který se z Czech POINTu odsílá na zvolený živnostenský úřad. Správní poplatek je 50,- Kč za oba druhy přijetí podání.

9 Czech POINT E-SHOP Tři druhy výpisů Odeslání přímo z počítače
Přijetí do 3 dnů Pro 3 výpisy z centrálních registrů státní správy díky službě Czech POINT E-SHOP nemusíte udělat jediný krok. Pomocí webového forumláře můžete výpis ze živnostenského rejstříku, obchodního rejstříku a katastru nemovitostí objednat ze svého počítače a počítat, že do tří pracovních dnů od přijetí objednávky vám je pošťák dodá až domů.

10

11

12

13

14

15 Struktura pracovišť Czech POINTU
Czech POINTy jsou v současné době rozšířeny na více než 2500 obecních a krajských úřadech, vybraných pracovištích české pošty, zastupitelských úřadech, kancelářích Hospodářské komory a také v kancelářích notářů.

16 Počet aktivních Czech POINTů

17 Struktura vydaných výstupů

18 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Czech POINT Tereza Šístková xsist02."

Podobné prezentace


Reklamy Google