Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. DÍL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. DÍL."— Transkript prezentace:

1 1. DÍL

2 Obsah Stálé rubriky Seriály Abeceda plemen Ze života krav
Novinky z Ufo-světa Noviny Ufík Ufoniny Historie Ufo-funkce Zaměřeno na…..klokanka Koně Povídky Zaměřeno na….pes domácí Články Kurz kreslení Kult koulí Seriály Výtvarka Hudebka Ikt

3 Abeceda plemen - Appaloosa
Appaloosa je plemeno vyšlechtěné v Severní Americe. Patří do skupiny orientálních koní arabského typu. Jeho předkem byl tarpan (vyhynulý evropský kůň). Je velmi všestranné, zvládá skoky, ale i drezuru. Je to vhodné plemeno pro děti, protože jsou hodní a dobromyslní. Ideálně jsou tito koně hnědí s bílým flekatým zadkem.

4 Galerie Appaloosy

5 Ze života krav Dnes probereme krávy vědecky. Slovo „kráva“ má dva významy – zvíře a nadávka. Zvíře je velké, flekaté (bílé s černými fleky). Kráva je přežvýkavec. Její manžel je býk a dítě tele. Nadávka se používá poměrně hojně, je to nejčastěji užívaná nadávka. Se slovem „kráva“ se tedy setkáváme velmi často – teď konečně víme, jak to tedy s těmi krávami je.

6 Novinky z Ufo-světa Na ufu řádí nový šílenec – ozzakovna007 (tedy spíše řádila, dnes večer byla smazána). Jo a mimochodem – byla jsem to já. Konečně je nová úvodní fotka – Fjordský kůň konečně vystřídal zimního Fríse. Je tu nový admin – Terezinecka!! Ch. Slawik nafotila 10 nových alb a možná budou v galerii!! Zuzule má černý styl ufonka. Začátnecíci píšou falešným adminům (viz. účet administrátor) Řádí vrtule007 – bacha na ní!!

7 O novinách Ufík Majitelka: klokanka Zlatá hvězda: ano Oblíbenost: vysoká Původní název: Novinky z klokaní kapsy Nej článek: TRAGICKÁ SMR MLADÉHO HŘEBCE  klokanka je moje dobrá kámoška, sedíme spolu v lavici a výborně umí kecat na téma „učitelé“ a podobně…

8 O novinách Ufoniny Majitelka:99sasa99 Zlatá hvězda: ne a ani nechci
Oblíbenost: vcelku vysoká Původní název: Ufoniny Nej článek: nevím… No takže kdo na to nepřišel, jsem 99sasa99 a vydávám tyto noviny. Existují od Vánoc – za dva dny skoro 1000 čtenářů, jenomže teď mě ufo nebaví, takže si snadno domyslíte, jak dopadli Ufoniny… Teď se zabývám redaktoringem časáku K&U – moc mě to baví a neplánuju konec novin!!

9 Historie V téhle rubrice budou perličky naší i zahraniční historie.
Tento obrázek se nazývá „Uhořel v Plzni“. Vymyslela jsem ho o hudebku – brali jsme Kde domov můj a učitel nám povídal o autorech Fidlovačky. Potom jsme s Nikolkou neposlouchaly a najednou: „Uhořel v Plzni“. Takže jsme tvořili.

10 Ufo-funkce: Antispam Prochází stáj a hledá lidi, kteří porušují pravidla stáje (inzerce kde nemá být, upoutávky na webové stránky, žebrání o hlasy do výstav a podobných akcí a podobně). Když na něco narazí, ihned to zkopírují do Kontrola funkcí -> Antispam. Samozřejmě k tomu i napíšou, kdo to kam napsal ;o) Člověka, který spam píše či rozesílá, také upozorní, že porušuje pravidla stáje Ufonek. Smí také mazat příspěvky v knize Tržiště, které tam nepatří. Vedoucí funkce: kulka Plat: 4600 bodů Počet antispamů: 40

11 Zaměřeno na…..klokanka Jméno: Nikola Přezdívka: Niky, Nikolka
Jezdí od 20.září Bydlí: Družec Nej ufo-kůň: Strawberry Dream Co o sobě píše: nic Její nej ufo-kůň (dole)

12 Koně Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata)
Podkmen: obratlovci (Vertebrata) Třída: savci (Mammalia) Řád: lichokopytníci (perissodactyla) Čeleď: koňovití (Equidale) Rod: kůň (Equus) Samice do čtyř let: klisnička Samice nad čtyři roky: klisna Samec do čtyř let: hřebeček Samec nad čtyři roky: hřebec Vykastrovaný hřebec: valach

13 Koňácké povídky Dneska to nebude koňácká povídka, protože ty se shánějí hodně těžce… Dnes to bude pravdivý příběh o lásce od nejmenované autorky – můžu prozradit jenom její křestní jméno – Káča. Musím se ale přiznat, že něco podobného prožívám já… Moc to bolí, ale nevim, jak a kdy začít. Jenomže já si myslim, že mam aspoň malinkou naději…

14 Láska – část první první
Jeho slova mi proplouvala duší a zanechávala v ní jasnou téměř krvavou stopu. Pak pokračovala dál do srdce, které pevně omotala jako řetězy silou, které ono nemohlo odolat... I když to byla slova jen psaná, trhala mi srdce ještě více, než píseň, kterou jsem mu poslala. Proč, proč se vždy zamiluju špatně? Tak teď chodím s klukem, kterého nemiluju a srdce mi trhají slova, která píšou prsty mé jediné lásky, se kterou prostě nemůžu být a vím to...

15 Láska – část druhá Třeba se jednou dočkáme, to si slibuji... A on to ví. Ví to, i když to nechce přiznat. Jenže jej to netrápí, tak jako mě. A navíc... Napsal mi to už včera... A dnes je Valentýn. Valentýn, svátek lásky... Ne, ozval se mi v hlavě jasný hlas, Valentýn není to pravé... Počkej si na první Máj! Jenže to už on bude mít jinou... Ale třeba ne! Vždyť ví, že tě to bolí a že to nemůžeš překonat! Musím! A je to kluk, kluci jsou bezohlední... Ale on ne.

16 Láska – část třetí Taková bitva mi zuřila v hlavě, zatímco mé srdce se osvobodilo od slov a začalo bušit přesně do rytmu písně, kterou jsem si pouštěla.Věděla jsem, že "Jedenáste prikazanie- lásku nezabiješ..." Ale to mi nepomohlo. Píseň mi sice trochu odlehčila tu tíhu, ale neodstranila ji...Jen trpělivost, děvče, trpělivost... Buď klidná. Jen ještě pár let a bude to za tebou...

17 Láska – část čtvrtá Třeba za to může skutečnost, že ho to bolí taky, ale ne tak silně...On ví...Ví, o čem teď uvažuju...Miluju ho. Ale on mě ne. Konec

18 Zaměřeno na…..pejsci Pes domácí je pravděpodobně domestikovaný poddruh vlka obecného, nejstarší domestikované zvíře vůbec. Předpokládá se, že byl domestikován před minimálně lety. Existuje podezření, že posléze došlo minimálně u některých populací k přikřížení šakala, tato teorie však není všeobecně přijímana.

19 Zaměřeno na pejsky 2. část
Nejstarší archeologické nálezy pocházejí z Turecka (9500 př. n. l.) a ze Skotska (7500 př. n. l.). Psi jsou vyobrazeni na egyptských i mezopotámských kresbách ( př.n. l.), kresby ukazují i krátkonohá plemena nebo psy s převislýma ušima. Mezinárodní kynologická federace (FCI) v současnosti uznává přes 500 plemen psů různé velikosti, proporcí, kvality srsti i povahy. Věda zabývající se psy se nazývá kynologie.

20 www.pitomec.vesele.info Novinky na Pitomci: Nové Pitomcovi webovky:
Nová videa Nově jsou zde k zhlédnutí i pořady TV Prima (např. Nic než pravda, VKV, Ano, šéfe…) Nové Pitomcovi webovky:

21 Články Obsah Jak mít nejideálnějšího pejska na světě
Návod na výrobu: falešná krev

22 Jak mít nejideálnějšího pejska
Vždycky jsem snila o tom, že budu mít vlastního pejska. Rodiče mi pořád říkali, že až budu starší a přijde čas, určitě mít pejska budeme. Mamča si díky tomu, že bydlíme v městském bytě myslela, že až budeme mít pejska, tak to bude něco malého, třeba Maltézáček nebo Jorkšírek, ale táta ten zas říká "pes" velkému plemenu, třeba Zlatý retrívr, Labradorský retrívr nebo třeba Boxer. Mně to bylo vždycky jedno, hlavně něco.

23 Pokračování prvního článku
Jak mít nejideálnějšího pejska? Záleží na hodně věcech, když si pořizujete pejska. Musím se ale přiznat, že my jsme se drželi snad jenom tří z nich, a to - pejsek se nám líbil, oblíbili jsme si ho | měli jsme možnost, aby se pejsek měl dobře, to znamená třeba schopní jít s ním ven, kdykoli potřebuje | schopní dát peníze na jídlo, pelíšek a ostatní vybavení. Takhle by to ale asi být nemělo. Někdo má alergii na psí srst, každý chce pejska na něco jiného, to znamená třeba že jeden s ním chce na závody Agility, Dostihy chrtů a podobně, jiný ho chce na výstavy a další jako kamaráda. Na to se samozřejmě musí brát ohledy.

24 Další pokračování Co mám dělat, když mám alergii?
Jsou tři nejvhodnější plemena pro alergiky - Jorkšírský teriér, Čínský naháč a Maltézský psík. Všechna tato plemena mají své výhody i nevýhody. Například Jorkšíráček má "rychlocuchací" srst, takže se musí denně kartáčovat. Když je velké sluníčko, musíte dávat velký pozor, aby se Čínskému naháčovi nic nestalo. Srst Maltézského psíka je poměrně náročná na úpravu. Jak si tedy vybrat? Shodnotit plusy a mínusy plemen. Jorkšíráček a Maltézáček vůbec nelínají (nepouští srst), Čínský naháč je zase ohromně roztomilý.

25 Opět pokračování Kříženec, nebo čistokrevný pes?
Obě tyto základní rozdělení má své výhody i nevýhody. Čistokrevní psi mohou na výstavy, agility a podobné psí sporty. Nevýhody jsou vysoká cena a také mají vyšší možnost na zdravotní problémy. Voříšci sice nemůžou na výstavy, ale agility a jiných psích sportů se zúčastnit mohou a nebývají tolik nemocní.

26 Poslední pokračování Další důležité věci Hodně důležité je, abyste si s pejsek padli do oka. Také se musí zohledňovat jestli je pejsek rodinný, samotářský, jestli má rád děti a podobně. Těžko si do velké rodiny s malými dětmi bydlící v paneláku pořídíte velkého, nepřátelského a nemajícího rád děti psa. Když jsme si my pořizovali naší Abbynku, rozhodli jsme se hlavně protože si mě hodně oblíbila a já jí také.

27 Návod na výrobu: Falešná krev
Teď potěším asi všechny, kdo má malou sestřičku nebo brášku. Řeknu vám, jak si vyrobit falešnou a krev a pár typů na účiné použití.Budeme potřebovat 120 ml hustého ovocného sirupu, kávovou lžičku červené potravinářské barvy a trochu modré potravinářské barvy.

28 Pokračování návodu Postup je jednoduchý. Vše kromě modré potravinářské barvy smícháme dohromady. Modrou přidáme v takovém množství, aby směs měla krvavou barvu. Tak to byl návod. V dalších číslech se dozvíte dva výborné typy pro skvělé využití!! Určitě to stojí za to si počkat!! Jestli vás napadl nějaký typ, pište buď do vzkazů přes ufonka (99sasa99) nebo mail !! Nejlepší nápady otisknu!!

29 Kurz kreslení Jelikož jsme ufo a koňo časopis, budeme se učit kreslit hlavně zvířátka a věci z vesmíru. Každé číslo = jedna krásná a důkladně vybíraná kresba. Všechno si nakreslím s vámi a taky to sem dám!!

30 Část první

31 Část druhá

32 Část třetí

33 Část čtvrtá

34 Část pátá

35 Část šestá

36 Část sedmá

37 Část poslední – hotovo!!

38 A jak se to povedlo mě?? Mně se to vcelku povedlo, ale tady to nebude, protože jsem byla moc chytrá a někde jsem to ztratila. Ale vcelku se mi to povedlo. Tipy a triky: Tenhle tip jsem upotřebila já. Jestli nechcete mít Pegase, ale koně, stačí vynechat křídla. Vypadá to nádherně!!

39 Kult koulí Kult koulí byl vymyšlen dvěma „antišprty“ Nikolou K. a Alexandrou (Sašou) M.. Slouží k odhánení zlých známek. Jak dostat jedničku Účastnit se kultu koulí Pomazat se zázračnou smradlavou voňavkou K. Suché Vědět základy látky (třeba při zeměpisu test z České republiky vědět hlavní město, rozlohu a přibližně počet obyvatel) Kult koulí je velmi složitý a je zasvěcen jen do vzdělaných rukou. Takže než vám budu moct prozradit tajemství kultu koulí, musíme si o něm trošku popovídat.

40 Výtvarka Vyučující Světlana Stiegerová
Máme jí ve středu 4. a 5. hodinu Je tam zvláštní postavení lavic Pavilon MVD – takže blízko těláku a rehabilitace Co učitelku nejvíc vytočí: když celá třída kecá (hlavně já a Táňa) Co dál nesnáší: když celá třída vyžaduje referát | když se přiblble smějem | když posloucháme MP3 a ona vysvětluje, co máme kreslit | když Pecák nebo Rupprecht zpívaj nahlas | dále moje „umělecká“ díla a těch věcí je daleko víc…. Poznám jí podle: na vyžádaní pošlu mailem (více info na závěrečné straně)

41 Hudebka Co nesnáší: když zpíváme falešně Kde domov můj | když Rupprecht recituje ve Třech křížích (klíčích) | když vidí, jak si Jana a Sůša dopisujou – to si to jednou chytil a přečet si tam věci… No Sůša by se urazila, kdyby to tady bylo… Domyslete si to sami  Poznám podle: na vyžádání pošlu mailem (více info na poslední stránce) Vyučující: Karel Procházka Máme ho v pondělí 3. a 4. hodinu Máme nejlepší místo ze třídy – když na něj potřebujeme vidět, vidíme, když potřebujem slyšet intimní rozhovory, slyšíme je, když chcem dělat něco, co bysme neměli, nevidí nás 

42 Ikt - informatika Vyučující: Hana Osvaldová Máme jí v pátek 6. hodinu
Je to tam nejlepší!! – dvě třídy od naší kmenovky Co nesnáší: když paříme hry na PC | když někdo nemá hotové věci z hodin minulých Co dál nesnáší: když Rupprecht poslouchá MP3, a ona něco vysvětluje | když lítáme 5x za přestávku na WC (myslim nás holky) | když po sobě házíme okurky a klobásy (viď, Vojtěško a Chobote!) Poznám podle: na vyžádání pošlu mailem (více info na poslední stránce)

43 Informační stránka Jak si objednat automatické odesílání do mailu
Vysvětleno na webovkách A kde?? Jsme přece PC maniaci, takže si namáhejte mozečky a hledejte samy!! Jak si objednat přezdívky učitelů a o co se snaží a jestli jim to jde (doporučuji) Předmět: Přezdívky Text: COOL mezera PŘEZDÍVKA mezera VÁŠ MAIL, KAM CHCETE POSLAT PŘEZDÍVKY A SNAHY UČITELŮ Jak si objednat podrobnější popisy učitelů Napište mi na mail ve tvaru Předmět: Popis učitele Text: VV (HV, IKT) mezera UČITEL mezera VÁŠ MAIL, KAM CHCETE POSLAT POPIS UČITELE

44 Poslední stránka Tato stránka je poslední z tohoto čísla. Na co se můžete těšit v dalším čísle samozřejmě neprozradím!! A nezapomínejte: Buďte COOL Čtěte K&U Pečte na učení Mějte rádi koně Choďte ufo Nezlobte adminy

45


Stáhnout ppt "1. DÍL."

Podobné prezentace


Reklamy Google