Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team."— Transkript prezentace:

1 ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team

2 Využití nanotechnologie v medicíně
Výzkumný projekt Využití nanotechnologie v medicíně Tkáňové inženýrství

3 Poranění holenní kosti
otevřená zlomenina holenní kosti

4 Poranění holenní kosti
řešení - pomocí elektrospinningu – technologie - vytahování kapilárního vlákna z trysky pomocí silného elektrostatického pole zkouší se i nanovlákna z přírodních materiálů - kolagen, chitosan, kyselina hyaluronová, fibroin i z materiálů syntetických, i uhlíku nebo z oxidu hlinitého.

5 Nanospider v IQ parku

6 Oslovení odborníci Ing. Václav Gerla MUDr. Jaromír Šrámek
Studoval CVUT, obor Kybernetika – Biomedicínské inženýrství Pro své doktorandské studium si vybral obor Umělá Inteligence a Biokybernetika MUDr. Jaromír Šrámek Pracuje v Biofyzikálním ústavu LF MUNI Brno v oboru Lékařská biofyzika Doc. Ing. Josef Šedlbauer, Ph. D. Didaktika chemie a enviromnentální výchova. Termodynamika vodných roztoků. Odpovědi odborníků

7 Nanovlákna – materiál budoucnosti?
Nanospider je unikání technologie, díky níž je možné nanovlákna a nanovlákenné textilie vyrábět v průmyslovém měřítku. Tato technologie byla vynalezena na Technické Univerzitě v Libereci (TUL), na Katedře netkaných textilií, a následně patentována.

8 Nanotechnologie Technická univerzita v Liberci

9 Nanotechnologie

10 Víte že… nanos techne Dovednost Zkušenost

11 Richard Phillips Feynman

12 Rychlejší hojení kostí umožní tkáně vypěstované v laboratoři
Nanomedicína Rychlejší hojení kostí umožní tkáně vypěstované v laboratoři Tkáňové inženýrství, které dokáže z kmenových buněk připojených na polymerní nosič vypěstovat zcela novou tkáň, přináší převratné terapeutické možnosti u mnoha onemocnění.

13 Nanomedicína – hudba budoucnosti
Nanomedicína – založena na třech vzájemně se překrývajících a rozvíjejících molekulárních technologiích: Nanostrukturní materiály a zařízení, které se jeví velmi slibné ve zlepšování funkce diagnostických biosenzorů, cílené distribuce léčiv a ve vývoji léků. Molekulární medicína, zejména genomika, proteomika a využití umělých organizmů. Molekulární stroje (např. nanoboti), které umožní prakticky okamžitou diagnostiku následovanou kauzálním zásahem (např. opravou poškozeného chromozomu nebo nanochirurgickým zákrokem na buňce).

14 Práce na projektu

15


Stáhnout ppt "ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team."

Podobné prezentace


Reklamy Google