Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kouzla kejklířů Veronika Osičková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kouzla kejklířů Veronika Osičková."— Transkript prezentace:

1 Kouzla kejklířů Veronika Osičková

2 Návod a inspiraci jsem získala z knihy:
Následující popis činnosti bude součástí programu letního tábora „Robin Hood“ (pořádá Dům dětí a mládeže Vyškov) 4 oddíly = 4 kouzla Návod a inspiraci jsem získala z knihy: „Škola kouzel“ od Miroslava Švadlenky

3 Malá kouzla pro pobavení lady Marion:
1. Čarovné zrcadlo 2. Kouzelný nápoj 3. Písmo z ohně 4. Pekelná sůl

4 Čarovné zrcadlo Materiál:  zrcadlo  suché mýdlo  bavlněný hadřík
 fixa  kartička tvrdého papíru

5 Kouzlo „Čarovné zrcadlo“:
Kouzelník vybere jednoho z diváků a řekne mu, ať napíše na cedulku jméno své maminky, tak aby to kouzelník neviděl. Cedulku si zatím divák ponechá. Kouzelník vezme čarovné zrcadlo, přetře jej před diváky bavlněným hadříkem a zeptá se zrcadla na jméno maminky dobrovolníka. Dýchne na zrcadlo a objeví se jméno. Potom poprosí diváka, aby ukázal ostatním, co bylo napsáno na cedulce. Jména jsou shodná!

6 Jak na to? Vyleštíme zrcadlo, potom napíšeme jméno suchým mýdlem a lehce přetřeme bavlněným hadříkem. Nápis není vidět a pak už stačí dýchnou a nápis se objeví. Musíme držet zrcadlo v chladu (pak si jej můžeme dovolit ještě jednou před diváky lehce přetřít).

7 Informaci o jméně maminky „dobrovolníka“ si zjistíme na přihlášce na tábor (někoho, o kom víme, že se do všeho hrne a určitě se přihlásí!).

8 Kouzelný nápoj Materiál:  4 práškové barvy na textil
 odbarvovač na látku  4 skleničky  2 stejné džbánky  voda  bílá krabice (od papíru)

9 Kouzlo“Kouzelný nápoj“:
Kouzelník ukáže čtyři prázdné skleničky (obrátí je, aby bylo vidět, že v nich nic není), potom vezme džbán s pitnou vodou a pronese nad ním zaříkání. Začne nalévat sklenice (do poloviny) vodou. Voda se mění na barevnou tekutinu, v každé sklenici jinou.

10 Pak kouzelník poodejde, ukáže barevné nápoje, znovu pronese zaříkání nad zbytkem vody ve džbánku a všechny sklenky dolije. Barevné nápoje se promění opět v čistou vodu!

11 Jak na to? Připravíme si skleničky – do každé dýchneme a nasypeme trošku práškové barvy, zbytek vyklepneme. Jeden džbánek bude plný (obyčejná voda), druhý do poloviny (zbytek + množství na naplnění skleniček) v něm rozpustíme odbarvovač. Skleničky postavíme před krabici, džbánky s vodou a odbarvovačem do krabice. Divákům ukážeme, že ve sklenicích nic není – obrátíme dnem vzhůru, pak do nich naléváme vodu a ta se hned zbarvuje.

12 Džbánek odložíme do krabice a odstoupíme, aby bylo vidět na sklenice.
Potom vezmeme z krabice druhý džbánek a sklenice dolijeme – z barevné je opět čirá voda. Poznámka: Červená barva je příliš agresivní, nešla moc odbarvit! Nejlépe jde zelená a modrá.

13 Písmo z ohně Materiál:  tekuté mýdlo  štětec  miska  zápalky
 fixa  papír (ubrousek)

14 Kouzelník vhodí lístek do misky a zapálí jej.
Kouzlo „písmo z ohně“ Kouzelník řekne publiku, ať jmenují nějaké ovoce. Pomocnice zapíše všechny návrhy na jednotlivé lístečky a jeden nechá vylosovat divákem. Pomocnice ukáže lístek s názvem ovoce publiku, tak aby jej kouzelník neviděl. Zase jej poskládá a předá kouzelníkovi. Kouzelník vhodí lístek do misky a zapálí jej. Popelem z lístečku přetře pomocnici holou ruku a ukáže se název vybraného ovoce.

15 Jak na to? Štětcem namočeným v tekutém mýdle napíšeme na ruku pomocnice „hruška“ a necháme zaschnout. Po zaschnutí není nápis vidět a objeví se až jej přetřeme popelem ze spáleného papíru. HRUS

16 Jak to udělat, aby se vylosoval lístek s „hruškou“?
Diváci jmenují různé druhy ovoce a mezi nimi určitě hruška zazní. Pomocnice poslouchá a opakuje všechny jmenované návrhy, ale na lístečky píše pouze „hruška“. A tak je jasné, že divák musí vylosovat jediný název!

17 Pekelná sůl Materiál:  4 bílé papíry (jemně klížený)
 měkká mazací guma  jemně škrabaná tuha  4 karty se symboly oddílů

18 Kouzlo „Pekelná sůl“ Pomocnice dá vybrat divákovi ze čtyř obrázků (symboly oddílů). Kouzelník požádá diváka, aby na kartu usilovně myslel. Ukáže bílý arch papíru a položí jej na stůl. Vezme krabičku s „pekelnou solí“, papír jí popráší, když jej pak oklepe, zbude na něm znak z vybrané karty.

19 Jak na to? Na každý ze čtyř bílých papírů nakreslíme gumou jednotlivé znaky oddílů (je dobré použít vystřiženou šablonu). Při předvádění jej posypeme jemně škrábanou tuhou, trošku ji po papíře rozprostřeme prsty a sklepneme. Ve stopě po gumě se jemný grafit zachytí a kresba jde vidět. Podle toho, kam pomocnice odloží na stůl zbylé karty, poznáme, kterou si divák vybral. Př.: levý horní roh=1 oddíl, pravý horní roh=2 oddíl, ...

20 Symboly oddílů


Stáhnout ppt "Kouzla kejklířů Veronika Osičková."

Podobné prezentace


Reklamy Google