Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bor. Present Simple.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bor. Present Simple."— Transkript prezentace:

1 Bor. Present Simple

2 Bor. Jaké je počasí? Kde pracuje tvoje maminka?
Mí přátelé se často dívají na sport v televizi. Na naší škole se učíme anglicky, franc. a německy. Chodíme ven každý víkend. Moje babička bydlí na vesnici. Jeho sestra studuje medicínu na univerzitě. Moje teta nemá ráda kočky, ale miluje psy. V kolik hodin vstáváš ve všední dny? Posloucháš často rádio? What is the weather like? Where does your mother work? My friends often watch sport on TV. In my school, we learn English, French and German. We go out every weekend. My grandmother lives in the village. His sister studies medicine at university. My aunt doesn’t like cats, but she loves dogs. What time do you get up on weekdays? Do you often listen to the radio? Bor.

3 Bor. Jaký čaj má ráda tvoje maminka? Moje maminka pracuje v kanceláři.
Nebydlíme ve velkém městě. Na naší škole se neučíme japonsky. Jezdíme kempovat jednou nebo dvakrát za rok. Kde bydlí tvoje babička? Moje maminka mluví anglicky a francouzsky. Jaká zvířata máš rád? Vstáváš brzy o víkendu? V kolik hodin chodíš spát? What tea does your mother like? My mother works in the office. We don’t live in a big town. In our school, we don’t learn Japanese. We go camping once or twice a year. Where does your grandmother live? My mother speaks English and French. What animals do you like? Do you get up early at the weekend? What time do you go to bed? Bor.

4 Bor. Kdy děláš úkoly – odpoledne nebo večer? Jak často se sprchuješ?
Díváš se často na televizi? Jak pomáháš mamince? Já nehraji tenis – a ty? Moje maminka ráno nesnídá. Obvykle hraji tenis se svým kamarádem Janem. Nefotografuji květiny, fotografuji zvířata. Co sbíráš? Mám ráda angličtinu, ale nerada píšu testy z angl. When do you do your homework – in the afternoon or in the evening? How often do you have a shower? Do you often watch TV? How do you help your mum? I don’t play tennis – and you? My mother doesn’t have breakfast in the morning. I usually play tennis with my friend John. I don’t take photos of flowers, I take photos of animals. What do you collect? I like English but I don’t like writing English tests. Bor.

5 Bor. Hraji fotbal dvakrát týdně. Moje teta pracuje v obchodu.
Nebydlíme v bytě, bydlíme v domku. Jaké časopisy čteš? Jsi dobrý v plavání? Já se doma nikdy nenudím. Někdy chodím do tělocvičny. Mají tvoji přátelé rádi rokovou hudbu? Nejsem dobrý v matematice. Nesnáším vaření. I play football twice a week. My aunt works in a shop. We don’t live in a flat, we live in a house. What magazines do you read? Are you good at swimming? I am never bored at home. I sometimes go to the gym. Do your friends like rock music? I am not good at maths. I hate cooking.

6 Jezdíš ráda na kole? Můj strýc pochází z Pardubic, ale žije v Chocni. Nehraji na kytaru, hraji na klavír. Moje babička maluje krásné obrázky. O co se zajímáš? Nikdy nechodím na diskotéky. V neděli vždycky hraji basketbal. My nejezdíme lyžovat. Hrozně ráda čtu. Máš rád šachy? Do you like cycling (riding your bike)? My uncle comes from Pardubice, but lives in Choceň. I don’t play the guitar, I play the piano. My grandmother paints beautiful pictures. What are you interested in? I never go to discos. I always play basketball on Sundays. We don’t go skiing. I love reading. Do you like chess? Bor.

7 Bor. Jak často si myješ vlasy? Kolik obvykle utratíš za vánoční dárky?
Píšeš někdy úkol o přestávce ve škole? Já neutrácím moc peněz za DVDíčka. Jezdíte často na dovolenou do ciziny? Dělá ti maminka ještě dort k narozeninám? Chodí tvoji rodiče často do divadla? Hraje tvůj dědeček karty? How often do you wash your hair? How much do you usually spend on Xmas presents? Do you sometimes write your homework during the break at school? I don’t spend much money on DVDs. Do you often go on holiday abroad? Does your mum still make a birthday cake for you? Do your parents often go to the theatre? Does your grandfather play cards? Bor.


Stáhnout ppt "Bor. Present Simple."

Podobné prezentace


Reklamy Google