Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SAMOHLÁSKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SAMOHLÁSKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace
SAMOHLÁSKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou

2 SAMOHLÁSKY krátké dlouhé a,e,i,o,u á,é,í,ó,ú
V básničce Zima, od J. Lady najdi všechny krátké samohlásky a označ je modrou barvou a všechny dlouhé samohlásky označ žlutou barvou. Zima Zima, zima už je tady, radosti je plno všady. postavíme sněhuláky, bambulaté pajduláky. Dle J.LADA, Albatros, Praha: 2004,, ISBN OO Obrazový zdroj:

3 Na hodinách odbila . Na chodidle je .
Doplň do vět slova, pozor na význam slov. Na hodinách odbila Na chodidle je Víš, je hodin? Chybí nám stanoví Naše je a hodná holčička. To nebyla dobrá Maminka je , že ji pomáháš. PATA PÁTÁ KOLÍK KOLIK MÍLA MILÁ RÁDA RADA

4 Zima je, zima je, každý se raduje. Padá sníh, padá sníh,
Pracovní list 1 Z básničky Na saních, od J. Lady vyber a napiš na řádek slova s : 1 samohláskou 2 samohláskami 3 samohláskami Na saních Zima je, zima je, každý se raduje. Padá sníh, padá sníh, už jedeme na saních. Dle J.LADA, Albatros, Praha: 2004,, ISBN OO Obrazový zdroj:

5 Pracovní list 2 zim…. r….da sn….h lét…. p….dá jed…. vol…. s….la kl….k
Vybarvi cestu po které jel Tom a doplň: a/á e/é i/í o/ó u/ú Obrazový zdroj: zim…. r….da sn….h lét…. p….dá jed…. vol…. s….la kl….k máv…. L….da t….je ….sta str….m l….d s….ně t….dy

6 Pracovní list 2 Ježíšek nese dárečky. Najde cestu ke stromečku?
Veď ho po krátkých samohláskách. Zdroj obrázků: a á í é ú e i ó o u


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SAMOHLÁSKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google