Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

technologie pro dezinfekci a čistotu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "technologie pro dezinfekci a čistotu"— Transkript prezentace:

1 technologie pro dezinfekci a čistotu
PHMG GUAA technologie pro dezinfekci a čistotu

2 PHMG GUAA Co je PHMG GUAA? Produkty Možnosti využití Výhody Závěr
Certifikáty

3 Co je PHMG GUAA? PHMG je kationtový polyelektrolyt s unikátní kombinací fyzikálně-chemických a biocidních vlastností. Strukturní vzorec: Polyhexamethyleneguanidine

4 Co je PHMG GUAA? Chemické a fyzikální vlastnosti Žádná barva a vůně
Nehořlavý Nevýbušný Rozpustný ve vodě Dobře rozpustný v alkoholu

5 Co je PHMG GUAA? Chemické a fyzikální vlastnosti
Neztrácí své vlastnosti při nízkých teplotách (do 0°C), Nerozkládá a udržuje své fyzikálně - chemické a biocidní vlastnosti do teploty 100 C°, 1% vodný roztok dosahuje hodnot pH 7-10,5 Doba trvanlivosti 20% koncentrátu ve vodním roztoku - až 5 let, Doba trvanlivosti 100% koncentrátu ve vodním roztoku - do 7 let.

6 Co je PHMG GUAA? Biocidní účinek PHMG
Vykazuje široké spektrum biocidní antimikrobiální aktivity proti bakteriím, virům, houbám, plísním či kvasinkám. Ošetřené plochy mají dlouho baktericidní účinek od 3 dnů do 8 měsíců v plošné míře. Deodorační účinek PHMG Vysoce účinný k potlačení zápachu.

7 Produkty z PHMG GUAA 1) DEZISAN Profi
Jednoduché použití - preventivní dezinfekce 20 ml koncentrátu na 1 litr vody (2% roztok), dezinfekce ložiska infekce 50 ml koncentrátu na 1 litr vody (5% roztok). Dezinfekce povrchů a ploch pro profesionální užití - ve zdravotnických zařízeních, v sociálních ústavech, v potravinářství a veřejném stravování, v komunální sféře. Je vhodný pro všechny voděodolné a omyvatelné povrchy a předměty .

8 Produkty z PHMG GUAA 2) DEZISAN
Jednoduché použití - 30 ml koncentrátu na 1 litr vody (3% roztok). Dezinfekce omyvatelných povrchů a ploch, předmětů a nástrojů v domácnostech, rekreačních, lázeňských, kosmetických a jiných veřejných zařízeních – školy, školky, jídelny, průmyslové podniky, ubytovny, sociální ústavy a léčebny, potravinářství, úřady, úklidové firmy a jiné.

9 Produkty z PHMG GUAA 3) DEZISAN Spray
Jednoduché použití - nastříkat na čištěnou plochu a nechat 5 minut působit. Rychlá dezinfekce předmětů, ploch a těžko přístupných míst v domácnostech, rekreačních, kosmetických a jiných veřejných zařízeních – školy, školky, jídelny, průmyslové podniky, ubytovny, sociální ústavy a léčebny, potravinářství, úřady, úklidové firmy a jiné.

10 Produkty z PHMG GUAA 4) DEZISAN Spray Vet
Jednoduché použití – Nastříkat na zapáchající místa a nechat minimálně 30 minut působit. Po aplikaci není nutno postižené místo omývat nebo jinak ošetřovat. Dezinfikuje a odstraňuje pachy a nečistoty z přepravních boxů, pelechů, kotců, zvířecích hraček, ale i ze sedaček, koberců atd. Přípravek je bez zápachu, nedráždí kůži a je tedy vhodný i na ošetření těl a končetin zvířat.

11 Produkty z PHMG GUAA 5) DEZISAN Fitness
Zabezpečení povrchové čistoty: 30 ml koncentrátu na 1 litr vody (3 % roztok). Použití: Dezinfekce povrchů ve fitness centrech, saunách a soláriích - určen pro jednofázovou dezinfekci všech omyvatelných povrchů a zařízení.

12 Produkty z PHMG GUAA 6) DEZISAN Fitness Spray
Jednoduché použití - nastříkat na čištěnou plochu a nechat 5 minut působit Použití: Dezinfekce povrchů ve fitness centrech, saunách a soláriích.

13 Produkty z PHMG GUAA 7) Dezisan Active Gellé
Antiseptický gelový přípravek na ruce s obsahem Aloe Vera a výtažky zeleného čaje. Použití: Ideální do kabelky, na cesty, po použití prostředků hromadné dopravy, zkrátka všude tam, kde je ztížený přístup k vodě.

14 Produkty z PHMG GUAA 8) Dezisan Active Creme
Aktivní krém na ruce s hydratační a antiseptickou složkou, Aloe Vera a výtažků bílého čaje. Použití: Ideální do kabelky, na cesty, do kanceláře.

15 Produkty - obchod Všechny přípravky Dezisan jsou k dispozici v těchto baleních, a to: 1 l HD-PE lahve a kanystry (i forma rozprašovače) 3 l HD-PE lahve a kanystry 5 l HD-PE lahve a kanystry 25 l kanystr 500 l IBC kontejner 1000 l IBC kontejner Určeno pro maloobchod i velkoobchod. Velké balení snižuje cenu produktu !!!

16 Možnosti využití PHMG GUAA
Základ pro výrobu dezinfekčních prostředků, konzervačních látek, baktericidních přípravků, antimikrobiálních přípravků, biocidních přípravků.

17 Možnosti využití – registrované produkty
Povrchová dezinfekce ve zdravotnických zařízeních - DEZISAN Profi Dezinfekce a odstranění pachů v domácnosti - DEZISAN Spray - DEZISAN Spray Vet Dezinfekce povrchů - DEZISAN Fitness - DEZISAN Fitness Spray - DEZISAN

18 Možnosti využití – registrované produkty
Dezinfekce v živočišné výrobě - DEZISAN Profi Dezinfekce v prostředcích hromadné dopravy Dezinfekce pískovišť a dětských hřišť Dezinfekce odpadových nádob Osobní hygiena - DEZISAN Active Creme - DEZISAN Active Gellé

19 Možnosti využití v „nečistých procesech“
Aplikace polymeru „PHMG“ jako povrchového environmentu pro stabilizaci virucidní a baktericidní ochrany se sekundárním efektem potlačení zápachu na skládkách netříděného komunálního odpadu. - transport - stabilizace vyvezeného odpadu - dekontaminace dopravních prostředků Vodní roztok přípravku Dezisan Spray (do 5 %) se aplikuje v prostorách skládky pomocí vodní mlhy.

20 Možnosti využití v „nečistých procesech“
Aplikace přípravku Dezisan Spray 5% vodního roztoku v prostorách čistíren odpadních vod. Kontejnery pro odvoz shrabků a kalů Celková prevence všech prostor ČOV Celková prevence vozidel v prostorách ČOV

21 Možnosti využití v „nečistých procesech“
Aplikace vodního roztoku přípravku Dezisan Profi (1,5 - 3%) na hřištích a dětských pískovištích lze realizovat metodou plošnou povrchovou – preventivní postřik vodní mlhou metodou objemovou - spojením PHMG polymeru s čistým přírodním absorpčím nosičem dojde k získání "Aditiva PHMG" do pískových směsí pro dětské hřiště.

22 VÝHODY Bezpečnost - Šetrný k životnímu prostředí.
- Bezpečný pro člověka, zvířata i rostliny. - Nepoškozuje žádné materiály – je nekorozivní. - Neobsahuje alkohol, aldehydy ani fenoly. - Je nehořlavý.

23 VÝHODY Jednoduchost - Snadné a rychlé použití. - Rychlý účinek.
- Dlouhotrvající.

24 VÝHODY Efektivnost - Všestranné použití.
- Dlouhotrvající ochrana. - Všestranné použití. - Efektivně ničí bakterie, viry, houby, plísně. - Dva v jednom – dezinfekce, svěží vzduch. - Prevence!

25 Závěr Díky svému složení a vlastnostem jsou přípravky DEZISAN vhodné v mnoha oblastech jak k preventivnímu použití, tak k odstraňování nečistot, bakterií, virů a dokonce i zápachu. Snadné použití kdekoliv a téměř na cokoliv, stačí jen vybrat ten správný přípravek DEZISAN ! NOZA, s. r. o. je distributor a dodavatel těchto výrobků. GUAPEX, a. s. je výrobce těchto výrobků.

26 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Požadavek na účinnost dezinfekčního přípravku GUAA, číslo šarže: 006/2007, pro účely dezinfekce pitných, teplých a rekreačních vod, byl v koncentraci 50 ml/m3 a v čase působení 30 minut, splněn.

27 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Podmínka: nižší znečištění /30 min V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže 006/2007, v koncentraci 10 ml/l a v čase působení 30 minut, ředěný v tvrdé vodě, za podmínek nižšího znečištění, při teplotě 20°C ± 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval na nosičích titr vegetativních forem bakterií Escherichia coti, Pseudomonas aeruginosa, Staphytococcus aureus, Enterococcus hirae více než o 5 řádů.

28 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Podmínky: nižší a vyšší znečištění/ 30 min V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže 006/2007, v koncentraci 10 ml/l a v čase působení 30 minut, ředěný v tvrdé vodě, za podmínek nižšího a vyššího znečištění, při teplotě 20°C± 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval na nosičích titr vegetativních forem bakterií Escherichia coti, Pseudomonas aeruginosa, Staphytococcus aureus, Enterococcus hirae více než o 4 řády.

29 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Podmínka: nižší a vyšší znečištění, /7dní V souladu s normou CSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže neuvedeno, v koncentraci 10 ml/l a v čase působení 7 dní, za podmínek nižšího a vyššího znečištění, při teplotě 20°C± 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval na nosičích titr vegetativních forem bakterií Escherichia cola, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae více než o 5 řádů.

30 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Podmínky: nižší a vyšší znečištění, /7dní V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže neuvedeno, v koncentraci 10 ml/l a v čase působení 7 dní, v koncentraci 1 ml/l a v čase působení 7 dní, za podmínek nižšího a vyššího znečištění, při teplotě 20°C ± 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval na nosičích titr vegetativních forem bakterií Escherichia coti, Pseudomonas aeruginosa, Staphytococcus aureus, Enterococcus hirae více než o 4 řády.

31 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Podmínky: vyšší znečištění/ 7 dní V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže 006/2007, v koncentraci 10 ml/l a v čase působení 7 dní, ředěný v tvrdé vodě, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C± 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval na nosičích (písek) titr vegetativních forem bakterií Escherichia coti, Pseudomonas aeruginosa, Staphytococcus aureus, Enterococcus hirae více než o 4 řády.

32 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Podmínka: vyšší znečištění/ 24 hodin V souladu s normou ČSN EN a ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže 006/2007, v koncentraci 1 ml/l a 10 ml/l a v čase působení 24 hodin, ředěný v tvrdé vodě, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20 °C ± 1 °C, metodou ředící neutralizační, redukoval titr vegetativních forem bakterií Escherichia coti, Pseudomonas aeruginosa, Staphytococcus aureus, Enterococcus hirae více než o 5 řádů.

33 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
D28-l_2009 Podmínka: vyšší znečištění/ 60 min V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentraci 1 ml/l (0,1%) a 10 ml/l (1,0%), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 min, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C± 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval titr vegetativních forem bakterií Staphytococcus aureus 05/246 MRSA, Legionetta pneumophita, Listeria monocytogenes více než o 5 řádů.

34 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
D28-l_2009 Podmínka: vyšší znečištění/ 60 min V souladu s normou prEN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentraci 1 ml/l (0,1%) a 10 ml/l (1,0%), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 minut, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C, metodou ředící neutralizační, redukoval titr vegetativních forem bakterií Legionetta pneumophita více než o 4 řády.

35 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
393-1/2009 Podmínka: dynamický test/ suspenzní metoda Mikro metodou v suspenzním pokusu vykazoval přípravek GUAA Č baktericidní účinnost v koncentraci 0,37% do 60 vteřin a v konc. 0,12% do 8 minut, v bílkovinném prostředí byl účinný v koncentraci 1,1% do 10 minut dle druhu mikroba. Došlo ke snížení počtu mikroorganizmů o 5 log řádů.

36 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
393-1/2009 Podmínky: dynamický test / uměle kontaminované nosiče Při dezinfekci ponořením uměle kontaminovaných nosičů vykazoval přípravek č GUAA baktericidní účinnost v 3-1% koncentraci za 15 minut, při dezinfekci otřením uměle kontaminovaných nosičů byl účinný ve 3% koncentraci za 30 minut. Došlo ke snížení počtu mikroorganizmů o 5 log řádů.

37 Registrační listy – testování baktericidní účinnosti
Závěr: Přípravek GUAA prokázal deklarovanou baktericidní účinnost za daných podmínek zkoušky a proto může být nazýván jako BAKTERICIDNÍ.

38 Registrační listy - Testování sporicidní a fungicidní účinnosti
393-1/2009 Podmínka: kvasinkové houby Fungicidní (mikroskopické kvasinkové houby) účinnost měl přípravek č GUAA ve vodném prostředí v 3 - 0,l % koncentraci za 4 minuty, bílkovinné prostředí účinnost snižuje, účinný byl v % koncentraci za 4 minuty. Došlo ke snížení počtu mikroorganizmů o 5 log řádů.

39 Registrační listy - Testování sporicidní a fungicidní účinnosti
393-1/2009 Podmínka: vláknité houby -plísně Přípravek č GUAA vykazoval fungicidní (mikroskopické vláknité houby-plísně) účinnost na oba druhy plísní (Penicillium a Aspergillus) ve 3 % koncentraci a expozici 30 minut. Došlo ke snížení růstu plísní o 5 log řádů.

40 Registrační listy - Testování sporicidní a fungicidní účinnosti
393-1/2009 Podmínka: spory plísní Přípravek č GUAA inaktivuje spory obou druhů plísní v ředěních: 0,3 % za 30 minut doby působení, 1 % za 10 minut doby působení, 3 % za 5 minut doby působení. Přípravek má fungicidní účinek na široké spektrum plísní v doporučených ředěních. Suspenzní metodou bylo docíleno snížení počtu spor plísní o 5 log řádů, která zajišťuje fungicidní (mikroskopické vláknité houby) účinek. Tento účinek je pouze při suspenzní metodě vyšetření, při metodě na nosičích je účinná pouze 3 % koncentrace - doba expozice 30 minut.

41 Registrační listy - Testování sporicidní a fungicidní účinnosti
Závěr: Přípravek GUAA prokázal deklarovanou fungicidní účinnost za daných podmínek zkoušky a proto může být nazýván Jako FUNGICIDNÍ.

42 Registrační listy – testování virucidní účinnosti
Podmínka: vyšší znečištění /60 min V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentraci 30 ml/l (3,0 %), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 minut, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C ± 1°C, metodou virové titrace na monovrstvě v titračních destičkách inaktivoval poliovirus typ 1, LSc-2ab více než o 4 Ig řády.

43 Registrační listy – testování virucidní účinnosti
Podmínka: vyšší znečištění /60 min V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentracích 10 ml/l (1,0 %) a 30 ml/l (3,0 %), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 minut, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C ± 1°C, metodou virové titrace na monovrstvě v titračních destičkách inaktivoval adenovirus typ 5 více než o 4 Ig řády.

44 Registrační listy – testování virucidní účinnosti
Podmínka: vyšší znečištění /60 min V souladu se standardním operačním postupem SOP-M H testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentracích 10 ml/l (1,0 %) a 30 ml/l (3,0 %), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 minut, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C ± 1°C, metodou virové titrace na monovrstvě v titračních destičkách inaktivoval virus BVDV kmen NADL více než o 4 Ig řády.

45 Registrační listy – testování virucidní účinnosti
Podmínka: vyšší znečištění /60 min V souladu se standardním operačním postupem SOP-M H testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentracích 10 ml/l (1,0 %) a 30 ml/l (3,0 %), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 minut, za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C ± 1°C, metodou virové titrace na monovrstvě v titračních destičkách inaktivoval virus vakcinie kmen Etstree více než o 4 Ig řády.

46 Registrační listy – testování virucidní účinnosti
Závěr: Přípravek GUAA prokázal deklarovanou virucidní účinnost u polioviru, adenoviru a viru BVDV za daných podmínek zkoušky a proto může být nazýván jako VIRUCIDNÍ.

47 Registrační listy – testování mykobaktericidní a tuberkulocidní účinnosti
Podmínka: vyšší znečištění /60 min V souladu s normou ČSN EN testovaný přípravek GUAA, číslo šarže , v koncentracích 10 ml/l (1,0 %) a 30 ml/l (3,0 %), ředěný v tvrdé vodě, a v čase působení 60 minut za podmínek vyššího znečištění, při teplotě 20°C= 1°C, metodou ředící neutralizační, redukoval titr Mycobacterium terrae, Mycobacterium avium více než o 4 řády.

48 Registrační listy – testování mykobaktericidní a tuberkulocidní účinnosti
Závěr: Přípravek GUAA prokázal mykobaktericidní a tuberkulocidní účinnost za daných podmínek zkoušky a proto může být nazýván jako MYKOBAKTERICIDNÍ A TUBERKULOCIDNÍ.

49 Registrační listy – testování algicidní účinnosti
2289F_2007 Kvantitativní algicidní metodou redukoval přípravek GUAA rasové inukulum Chtoretta kessteri FOTT et NOVA LARG/1 více než o 50 % v koncentracích 2 g/m3, 8 g/m3, 50 g/m3 vodného roztoku při teplotě 30°C±1°C od prvního dne působení.

50 Registrační listy – testování algicidní účinnosti
Závěr: Přípravek GUAA prokázal deklarovanou algicidní účinnost za daných podmínek zkoušky a proto může být nazýván jako ALGICIDNÍ.

51 Registrační listy – testování akutní toxicity
J/741/07 Stanovení akutní toxicity na 4 organismech test akutní toxicity na rybách, test akutní toxicity na perloočkách, test inhibice růstu na zelených řasách, test inhibice růstu kořene Sinapis alba.

52 Odborný posudek k provedené zkoušce stanovení kožní dráždivosti na člověku
3/09/49 Zkouška stanovení kožní dráždivosti na člověku byla provedena dle SOP č. 2/3 Zkoušky na dráždivost a přecitlivělost oddáleného typu (ČSN EN ISO ). Vzorek GUAA byl aplikován v ředění 10 ml/m3,10 ml/l a 30 ml/l. Zkouška byla provedena na 30-ti dobrovolnících. Výsledky prokázaly, že GUAA není v testovaných koncentracích dráždivý na kůži, na zkoušený materiál zareagovalo 0 z 30 dobrovolníků.


Stáhnout ppt "technologie pro dezinfekci a čistotu"

Podobné prezentace


Reklamy Google